Colocviu Internaţional la Universitatea din Craiova

0
36

În perioada 27-29 noiembrie, la Universitatea din Craiova se desfăşoară Colocviul Internaţional „La traduction a spécialisée: approaches et modèles. Contexte(s), discours, médiation”. Lucrările au loc astăzi, în intervalul orar 9.00 – 17.00, în Amfiteatrul „I.C. Drăgan”. Programul cuprinde activităţi didactice, ateliere de lucru, un seminar de cercetare, un atelier doctoral de cercetare şi formare în cercetare. Invitat de onoare este Liliana Comănescu, reprezentantul Direcţiei Generale de Traduceri a Comisiei Europene. 

Alături de Universitatea din Craiova, care este promotor de proiect, la eveniment participă şi reprezentanţii unor universităţi din ţară şi străinătate, precum: Universitatea din Piteşti, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Universitatea de Stat din Moldova, Chişinău, Universitatea Libaneză din Beyrouth, Universitatea din Bourgogne, Dijon, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca.

“Lucrările se concentrează pe formarea iniţială a studenţilor (nivel licenţă), pe  formarea specialiştilor (nivel master), precum şi pe perfecţionarea lor (doctorat în domeniile traducerii  în/din limbă de specialitate sau doctorat)”, precizează un comunicat de presă remis de Universitatea din  Craiova.