Mircea Radulian, INCDFP: A fost cel mai puternic seism din ultimii 14 ani

1
161

Directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, a declarat, pentru MEDIAFAX, că seismul de magnitudine 5,8 produs în Buzău şi resimţit în Capitală, este cel mai puternic din ultimii 14 ani, precizând însă că nu sunt semne privind un cutremur major curând.

“Da aşa este corect (este cel mai puternic cutremur din ultimii 14 ani -n.r.). Este un cutremur de adâncime în partea cea mai adâncă a judeţului Vrancea, la 151 de kilometri, este de magnitudine moderată calificăm noi, chiar dacă a fost ceva mai mare, el intră în categoria cutremurelor moderate care nu produc pagube. Sunt simţite, pot produce panică, dar nu au efecte deosebite. În general s-a simţit numai undă, cea mai puternică undă transversală care vine ceva mai târziu şi a durat cam 5 secunde aproximativ. A fost o mişcare scurtă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian.

1 COMENTARIU

  1. fiecare cetățean trebuie să tina în casă un carnat / costita / kaizer. in caz de cutremur, trebuie scos repede şi ținut ferm în mâna. astfel, câinii dresați or să vă găsească mult mai ușor, pentru a fi îngropați creștinește…

Comments are closed.