Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : „Pentru mine, economia înseamnă totul, este pe primul plan pentru că asigură stabilitatea cetățeanului”

0
172

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE) a vorbit vineri,  în cadrul participării sale la „Forumul democrației europene”, un eveniment prilejuit de contextul încheierii celei de-a IV-a ediţii a proiectului „Promotori pentru democraţie european”, iniţiat de Biroul Parlamentului European în România, dar şi de campania instituţională de promovare a importanţei participării la alegerile europene din perioada 23 – 26 mai 2019, despre importanța economiei și prosperității atât a statului, cât și a cetățeanului. „Pentru mine, economia înseamnă totul, este pe primul plan pentru că asigură stabilitatea cetățeanului – are un loc de muncă, are stabilitate, independență, curajul de a întemeia o familie. Economia înseamnă că poți să susții educația, sănătatea, drumurile, apa, tot ce este necesar pentru un om să trăiască”.

Parlamentarul român  a mai precizat că șansa cea mai importantă pentru dezvoltare o reprezintă proiectele sectoriale gândite la nivel național ce trebuie să aibă în în vedere economia țării. Bugetul european pentru perioada următoare prevede în proporție de 95% investiții și doar 5% fonduri pentru administrație, iar România trebuie să profite de această șansă. „Un exemplu: procesarea produselor agricole (…) să nu mai vindem materia primă, grâul, porumbul, pe nimic. Să facem fabrici mici în zona rurală, să o ridicăm”, a declarat eurodeputatul Marian Jean Marinescu.

( sursa : www.caleaeuropeana.ro)