Alb-albaştrii sub lupă

0
56

Sub Tâmpa, ratările ne-au costat prelungirile

 

craiovaCalancea – A avut mai multe probleme a avut cu frigul. Arbitrul a dictat aiurea lovitura indirectă din prima parte, portarul moldovean nu prinsese mingea în prima fază. A respins un şut periculos în debutul reprizei secunde, care ar fi prins colţul lung. A fost convocat la naţionala Moldovei şi pentru ultimul meci din 2016.

Briceag – Mai discret ca de obicei, dar şi-a făcut treaba în apărare.

Kelic – Nu a avut prea multe probleme în defensivă, nici nu s-a remarcat cu vreo deposedare strălucită sau la fazele fixe în careul advers. Este lent, nu pare să fie o soluţie ca titular.

Kay – Printre cei mai buni alb-albaştri la Braşov, a avut sub control careul la mingile înalte. Când n-a mai fost primul la minge, a primit un cot în figură, ale cărui urme se vedeau şi după meci.

Vătăjelu – Un nou meci bun al căpitanului Ştiinţei. S-a apărat bine, inclusiv la „indirecta” din careul propriu şi a avut un aport ofensiv în nota sa. A avut şi ocazia clară din repriza a doua, dar a tras peste poartă. E bun, dar nu-l vede Daum.

Zlatinski – Evoluţie bună, dar parcă şi-a pus amprenta oboseala pe final, a făcut mare risipă de energie în ultimele trei meciuri.

Gustavo – A avut o ocazie în debutul jocului, dar a tras peste poartă din poziţie favorabilă. Putea face meciul mult mai uşor dacă marca.

Bancu – Destul de activ, dar în acelaşi timp cam imprecis, precipitat. A pasat excelent pentru Ivan la faza golului. A avut o ocazie în prima parte, pe respingerea portarului, dar a nimerit fundaşii aflaţi pe linia porţii, iar în repriza a doua a tras în portar la cea mai mare şansă de gol a jocului, apoi goal-keeper-ul advers a respins în bară şutul spre colţul lung. E în creştere totuşi faţă de ultimele evoluţii.

Ivan – Ne-a scutit de emoţii cu lobul său din prelungiri şi a mai oferit câteva pase utile, neexploatate de coechipieri. L-a scăpat din marcaj pe jucătorul lui Sepsi care a nimerit bara, în prima parte, dar în acelaşi timp stoperii Craiovei îşi făceau marcaj reciproc la acea fază. Pare să-şi fi recăpătat forma care l-a adus în vizorul cluburilor de afară, l-a remarcat şi Daum.

Nuno Rocha – Îşi asumă rolul de a coborî la mijloc şi a verticaliza jocul, pasează bine pe culoar, cum s-a întâmplat la trei dintre ocaziile mari ale Craiovei, două ale lui Bancu şi cea a lui Rambe. Nu prea mai apare însă la finalizare, doar cu lovitura de cap din partea a doua s-a remarcat.

Măzărache – Prestaţie modestă, nu a ieşit în evidenţă cu nimic.

Băluţă – Era de aşteptat să joace tot meciul, în condiţiile în care lipseşte cu Pandurii. Evoluţie bună, cum au fost aproape toate din acest sezon, a prins încredere şi se pliază pe postul alocat.

Rambe – A deviat bine pentru Bancu la faza golului şi a ratat o ocazie mare pe final, la pasa excelentă a lui Rocha, care-şi eliminase uşor adversarul direct. Oricum, mai aproape de ceea ce se aşteaptă de la el, deşi nu prea mai are nimeni răbdare cu capverdianul.

Popov – Menajat, a evoluat pe final şi nu a intrat prea bine în joc.