Echipamente pentru Spitalul de Urgenţă Craiova, în valoare de peste 500.000 de lei, achiziţionate din bugetul propriu al CJ Dolj

0
89

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat, ieri, semnarea contractelor de furnizare a trei aparate medicale de ultimă generaţie, care vor intra în dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova. Echipamentele, în valoare de peste 500.000 de lei, au fost achiziţionate din bugetul propriu al CJ Dolj.

„Suntem la finalul primei faze a achiziției de aparatură medicală de specialitate destinată Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Îmi face plăcere să anunț că, în urmă cu câteva zile, au fost semnate și ultimele trei contracte pentru furnizarea către spital a unui aparat de radiologie, a unei truse medicale de ultimă generație, necesară pentru transplantul corneei, și a unei lămpi scialitice.

Încheiem astfel o primă etapă a proiectului prin care Consiliul Județean Dolj și-a propus să înzestreze cu aparatură modernă secțiile unuia dintre cele mai mari spitale din România, echipamentele fiind necesare medicilor craioveni pentru a interveni în cazuri medicale complexe.

Pe lângă componenta socială a campaniei de achiziție, pentru că se reușește îmbunătățirea serviciilor medicale acordate pacienților, avem și o importantă componentă financiară, întrucât înregistrăm o economie de peste 30.000 de lei, ca diferență între prețul estimat al echipamentelor și cel final, rezultat în urma licitației. Deși la prima vedere poate părea o sumă nu foarte mare, banii vor fi folosiți pentru a susține alte investiții ale CJ Dolj…”

amanunte in editia print de maine