Viitorii aşi ai circuitelor auto de viteză s-au întrecut la Craiova

0
138

Nici ploaia căzută, ieri, din abundenţă nu i-a putut opri  pe viitorii aşi ai circuitelor auto de viteză să participe la cea de-a VII-a ediţie a Cupei „Olteniei” la karting, competiţie organizată de Palatul Copiilor Craiova, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Primăria Municipiului Craiova.

Circuitul special amenajat în perimetrul Centrului Multifuncţional Craiova  a fost, în ultimele zile, plin de animaţie. Sâmbătă, au avut loc primele sesiuni de antrenamente şi calificări, iar, ieri dimineaţă, după alte pregătiri şi altă manşă de calificări au urmat finalele. Zgomotul motoarelor aducea puţin cu cel al curselor de viteză, iar amenajările au fost aidoma, bineînţeles păstrînd proporţiile, cu cele ale circuitelor pentru motoare puternice – standuri mecanice, spaţii pentru organizatori, asistenţă medicală, comisari de parcurs, arbitri, etc. N-a lipsit nici safety-car-ul, care circula pe pistă pentru a limita vitezele, din cauza precipitaţiilor căzute. Copiii, aflaţi în karturi, alergau şi nu le păsa de vreme. Toţi diresc să ajungă viitori campioni.

Peste 100 de participanţi prezenţi

La competiţia de la Craiova au venit peste 100 de tineri din întreaga ţară, încă de vineri, când a avut loc primirea oficială. „Sunt 130 de copii din 25 de cercuri de karting de la Palate şi Cluburi ale Copiilor, cel mai mic participant având patru ani, iar cel mai mare – 19 ani. Pentru ei, este o bucurie să conducă şi nu au teamă, indiferent de vârsta lor. Sunt motorizări între 50 cmc – 125 cmc, cu 11 clase de concurs. Ne mândrim cu această competiţie , care se constituie şi în a VI-a etapă a Campionatului Naţionale Şcolar de karting, următoarea, care este şi ultima, urmând să aibă loc la Tg. Secuiesc”, a declarat Sorin Dinişor, profesor de karting la Palatul Copiilor din Craiova şi coordonator al evenimentului.

La cinci ani, nu se teme de  viteză

Palatul Copiilor din Craiova a avut înscrişi şase concurenţi, dar unul făcea figură aparte. Are numai cinci ani, se află la primul concurs şi nu arăta deloc teamă. Lua totul ca o joacă, dar una serioasă. Numele lui este  Luca Lefteroglu şi poate vom mai auzi de el, în sportul de performanţă. O mogâldeaţă simpatică, fâşneaţă: „îmi plac maşinile şi să fiu pilot şi să ştiţi că nu mi-e frică”, a spus el. Lângă el, tatăl său,  Ciprian, care îl susţine necondiţionat, ne-a povestit scurta istorie de competitor în sporturile cu motor a fiului său: „De la cîteva luni, principala lui atracţie erau maşinuţele, alte jucării nu-l interesau. Nişte prieteni de la Reşiţa ne-au convins să-l îndrumăm spre karting, să vedem dacă îi place. La trei ani şi jumătate s-a urcat pentru prima dată într-un kart şi de atunci nu l-a mai lăsat. Acum, este la prima sa competiţie, văd că nu are emoţii şi nici mi-e nu mi-e frică. Îl voi lăsa în continuare să concureze”. Poate va fi începutul unei cariere în dpirtul auto de mare viteză.