Liviu Dragnea şi-a lansat candidatura la şefia PSD: Nu mi-a fost uşor să iau decizia

0
131

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea şi-a lansat ieri, la Alexandria, candidatura la şefia PSD, cerând sprijinul organizaţiei Teleorman şi declarând că nu a fost uşor să ia această decizie.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, la Alexandria, că speră ca Victor Ponta să-l voteze la alegerile interne din partid şi afirmă că deja a primit asigurări că premierul îl susţine, lucru care înseamnă “foarte mult” pentru el. “Eu acum sper ca Victor să mă voteze. Mi-a şi spus că mă susţine şi că speră să reuşesc în proiectul ăsta şi că şi el, ca şi alţii, va fi alături de mine şi trebuie să recunosc că poziţia lui înseamnă foarte mult pentru mine”, a spus Dragnea.

Preşedintele interimar al PSD a precizat că, împreună cu Victor Ponta, a realizat foarte multe lucruri şi au stat alături mulţi ani. “Vreau să vă anunţ că m-am hotărât să candidez la preşedinţia PSD şi sper ca după încheierea vorbirii, când o să se supună la vot, să am şi susţinerea dumneavoastră. O recunosc că nu a fost uşor de luat această decizie din mai multe motive. Unul îl ştiţi foarte bine, că se tot vorbeşte la televizor despre el. Unii îmi spun că această decizie a mea poate să reprezinte un risc pentru mine. Îmi asum acest risc”, le-a spus Dragnea membrilor PSD din Teleorman, organizaţia pe care o conduce şi de a-l cărei sprijin avea nevoie pentru a putea candida.

Liderul interimar al PSD a spus că vrea să transforme formaţiunea, pentru ca aceasta să ajungă “un factor de stabilitate” în viaţa politică. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, Dragnea susţine că PSD trebuie să rezolve anumite probleme, cum ar fi o “clarificare doctrinară”. “Eu nu voi mai accepta să existe confuzie între membrii de partid. (…) Vreau ca PSD să fie un partid de stânga, stânga modernă, stânga curată, stânga nouă”, a precizat acesta. Mai mult, Dragnea a susţinut că PSD trebuie să renunţe la luptele inutile de pe scena politică, adăugând că România a pierdut foarte multe “ocazii” în ultimii 10 ani din cauza conflictelor.