Șofer prins pe Calea Severinului cu … 110 km/h

0
213

Un doljean de 37 de ani a rămas fără permisul de conducere pentru trei luni și a fost amendat de polițiștii de la Rutieră după ce a fost prins circulând pe Calea Severinului din Craiova cu 110 km/h. În total, în urma acțiunilor defășurate la acest sfârșit de săptămână, polițiștii au lăsat 32 de șoferi fără permisele de conducere.

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri doljeni au organizat o serie de razii pe principalele drumuri din județ pentru prevenirea accidentelor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză, precum și de neacordarea de prioritate de către conducătorii auto pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii prin loc prevăzut cu indicator sau marcaj. În cadrul acestor activități oamenii legii au constatat 127 abateri de natură contravențională, pentru sancționarea cărora au aplicat amenzi ce depășesc suma de 27.000 lei, dintre care 46 pentru viteză neregulamentară, iar alte 15 pentru neacordare de prioritate pietonilor. „În plus, ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 32 permise de conducere”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol.

Unul dintre cei rămași fără permisul de conducere a fost Cristian B., de 37 de ani, din comuna Coțofenii din Față, care a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe Calea Severinului cu viteza de 110 km/h. „Conducătorul auto a fost sanctionat cu amendă în valoare de 945 lei și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile”, a mai precizat subcomisar Alin Apostol.