Să o ajutăm pe Denisa să facă paşi spre viaţă!

0
565

Cristina Denisa Pîrvu, o fetiță de numai șase anişori, din comuna doljeană Sopot, are mare nevoie de ajutorul nostru pentru a i se oferi șansa la o viață normală. Trupul său firav nu se poate sprijini pe picioare şi fiecare pas pe care îl face este un chin cumplit. cât este vara de lungă îşi doreşte să alerge pe uliţă, ca toţii copii, dar acest lucru minor nu este posibil pentru ea. Până nu demult nu avea nici măcar proteze şi îşi petrecea tot timpul în pat sau în braţele părinţilor care o purtau peste tot. Chipul său senin, cu ochii vii, scânteietori, ne spune însă că sufletul i se agaţă însă cu mâini nevăzute de viaţă…

Micuța Denisa s-a născut cu o malformație congenitală, având labele picioarelor întoarse la spate. În ciuda celor 15 intervenții chirurgicale suferite, Denisa nu poate să meargă. „Este un copil foarte vesel, deși a trecut prin multe”, povestește mama sa, Elena Ivan. „De aproape un an, facem kinetoterapie, câte 15 sedințe pe lună, iar rezultatele încep să se vadă. Tratamentul depășește însă posibilitățile noastre financiare. Fiecare ședință costă în jur de 60 de lei, la care se adaugă și transportul până la Craiova”. Tatăl Denisei lucrează ca taximetrist, iar mama primește o indemnizație de însoțitor, dar banii sunt extrem de puţini ca să-i redea fetiţei posibilitatea să depășească teribilul handicap.

Oamenii cu suflet au ajutat-o pe micuţă

Faptul că fetiţa se poate deplasa puţin este un dar al oamenilor. Cazul ei a fost mediatizat, de-a lungul timpului, în mai multe ziare locale și, din fericire, au existat persoane cu suflet mare care au dorit să-i întindă o mână de ajutor. ”M-au sunat bătrâni care mi-au oferit 50 de lei din pensia lor. M-a impresionat foarte mult să văd că, persoane care nu ne cunosc, își rup din puținul pe care îl au, pentru a face un bine”, mărturiseşte, cu lacrimi în ochi, Marian Tănasie, tatăl micuței, care ar face orice să-şi vadă copilul alergând prin curte alături de ceilalţi doi frăţiori ai săi. Totuşi, cu suma strânsă, părinții au putut cumpăra proteze și orteze, iar cu ajutorul acestor dispozitive Denisa poate, cât de cât, să se miște.

Protezele sunt acum urgente

Corpul fetiței este însă în dezvoltare, iar medicii au avertizat că va avea nevoie cât de curând de un echipament nou. ”Protezele costă în jur de 8.000 de lei, iar Casa de Asigurări decontează doar o mică parte. Noi nu avem de unde să strângem această sumă”, spune Elena Ivan. ”În plus, mai avem doi copii cărora trebuie să le purtăm de grijă”, mai spune mama. Tristeţea celor dragi este mare ori de câte ori o văd pe micuţă cât de mult îşi doreşte să fie un copil normal, să alerge prin curte şi să se bucure de plăcerea jocului. “Denisa este un copil minunat, ne iubeşte foarte mult pe toţi”, şi o lacrimă curge pe obrazul mamei.

Visează să ajungă medic

 În ciuda handicapului său, Denisa este o fetiță foarte veselă. Îi place să stea cu alți copii, cu toate că nu poate să alerge și să se joace ca ei. Nu ratează nici o zi la gradiniță unde învață poezii și desenează. ”Stau cu ea în clasă, până la ora 12, când se termină programul. Mi-e teamă ca nu cumva ceilalți copii să o lovească din greșeală. Doar iarna, când e frig și zăpadă, nu o duc la grădiniță”, povestește mama. Slăbuță și firavă, cu ochi mari, scânteietori, Denisa dă o lecție de viață tuturor celor din jur. Nu s-a plâns niciodată de nimic și are mare încredere în viitorul ei. „Când o să fiu mare, o să mă fac doctor”, spune zâmbind copila. În fiecare seară, jucăriile de pluș sunt consultate minuțios.

O operație în străinătate o poate ajută să meargă

Din păcate, procesul de recuperare, prin ședințele de kinetoterapie, este anevoios și nu garantează rezultatul dorit, existând cazuri când pacientul nu și-a revenit nici după nouă ani de tratament. Medicii i-au sfătuit pe părinții Denisei să încerce să strângă bani pentru o operație în Germania. Suma este însă foarte mare, în jur de 50.000 de euro. Elena și Marian speră însă că se vor găsi oameni inimoși care să îi ajute. „Ne dorim din tot sufletul ca micuța noastră să poată avea o viață normală. Toată copilăria și-a petrecut-o prin spitale. Facem tot ce ne stă în putință, dar e imposibil să strângi atâția bani dintr-un singur salariu”, spune tatăl fetiței.

Dar fiecare bănuţ, cât de puţin, contează şi se adaugă la speranţele micuţei. Persoanele care pot şi vor să o ajute pe Denisa pot face donații în cele două conturi deschise de părinți. Titularul conturilor este mama, Elena Ivan.

Cont lei: RO84VBBU2511DJ2845702701

Cont euro: RO03VBBU2587DJ2845701101

De asemenea, îl puteţi contacta telefonic pe tatăl Denisei la numărul 0762.19.64.33.