Craiovean găsit decedat în casă

0
114

Un craiovean în vârstă de 79 de ani a fost găsit decedat, ieri, în apartamentul său, de la etajul 3 al Blocului A2 de pe Aleea Constantin Brâncuşi, după ce pompierii au spart uşa ca să poată intra. Ei fuseseră chemaţi de vecinii bătrânului care nu îl mai văzuseră joi seara făcându-şi plimbarea obişnuită.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj şi poliţiştii craioveni au fost anunţaţi ieri, prin 112, de locatarii de la scara 2 a Blocului A2 de pe Aleea Constantin Brâncuşi din municipiu, că un vecin de-al lor, pensionar, care locuia singur, nu răspunde la uşă şi nu a mai fost văzut. La faţa locului au fost trimise un echipaj de Descarcerare şi unul SMURD din cadrul detaşamentului 1 Pompieri Craiova, dar şi poliţişti ai Secţiei 4 Craiova. Pompierii au spart  uşa de acces în apartamentul de la etajul 3, ce-i aparţine lui Ilie Lozici, de 79 de ani, şi l-au găsit pe bărbat în interior, pe patul din dormitor, decedat. Medicii SMURD au constatat decesul bărbatului, iar din primele verificări s-a stabilit că nu sunt urme vizibile de violenţă pe trupul neînsufleţit. După finalizarea cercetării la faţa locului, cadavrul a fost ridicat şi transportat la morgă, pentru efectuarea necropsiei. Vecinii spun că bărbatul era energic, în ciuda vârstei înaintate, a fost inginer la Electroputere, însă era pasionat şi foarte bun la matematică, astfel că făcea meditaţii. Oamenii spun că în fiecare seară bărbatul ieşea la plimbare şi nu părea bolnav, însă s-a alarmat când nu a răspuns la uşă. Locuia singur de multă vreme, nefiind căsătorit decât în tinereţe, pentru o scurtă perioadă.

„Pe trupul neînsufleţit nu au fost descoperite urme de violenţă, cadavrul fiind ridicat şi depus la morgă, pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzei decesului”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul biroului de presă al IPJ Dolj.