Captură de peste 8.400 pachete de ţigări de contrabandă (video)

0
116
[wposflv src=’https://www.cvlpress.ro/wp-content/uploads/2013/09/tigari-27.09.2013.flv’ previewimage=”https://cvlpress.ro/wp-content/uploads/video-play-button-305×205.png” title=”” autoplay=0]

Trei craioveni, care se ocupau cu aprovizionarea de ţigări de contrabandă şi comercializarea acestora prin Craiova sunt cercetaţi penal de poliţişti, după ce, în urma descinderilor făcute ieri, la locuinţele lor, oamenii legii au găsit peste 8.400 de pachete de ţigări mărcile Winston, Jing Ling şi Viceroy, toate fără timbru fiscal, provenind, din primele date, din Ucraina, în valoare de aproximativ 85.000 lei. Unul dintre suspecţi este, în prezent căutat de oamenii legii, întrucât a fugit.

Poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova, cu spirjinul de specialitate al ofiţerilor SJIPI Dolj şi sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au făcut, ieri, patru percheziţii domiciliare, în cartierul craiovean Valea Roşie, la locuinţele unor persoane suspectate de deţinere de produse din tutun în afara antrepozitului fiscal şi fără timbru de marcaj.

În urma descinderilor, la locuinţele lui Ionel Badea, de 53 de ani şi Marin Antonie, de 55 de ani au fost găsite 8.481 pachete de ţigări  (169.000 ţigarete), mărcile Winston, Jing Ling şi Viceroy, care nu aveau aplicat timbru de marcaj fiscal valabil pe teritoriul ţării. O parte dintre pachetele de ţigări au fost găsite într-un autoturism marca Renault Symbol, cu care se făcea aprovizionarea şi care fusese condus şi ulterior abandonat în curtea locuinţei lui Antonie de către Cornel Preda, de 33 de ani, din Craiova, care a dispărut şi este căutat acum de poliţişti.

„În cauză, poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete. Pachetele de ţigări, în valoare de aproximativ 85.000 lei, au fost preluate de către reprezentanţi ai Direcţiei Regionale Vamale Craiova, iar autoturismul a fost indisponibilizat pentru cercetări de către poliţiştii Secţiei 3 Craiova”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.