Acţiune de igienizare a râului Jiu

0
139

Angajaţi din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu sunt implicaţi, astăzi, în proiectul „Let’s do it România!”. Acţiunea de igienizare se desfăşoară pe râul Jiu, amonte-aval de pod Podari, râul Jiu, amonte-aval pod Bucovăţ, pârâul Amaradia, amonte-aval pod CF (European70), râul Jiu, amonte-aval Baraj Işalniţa şi pârâul Raznic.

La fel ca în anii trecuţi, Administraţia Bazinală de Apă Jiu va contribui la desfăşurarea proiectului atât cu materiale necesare, (saci, manuşi), cât şi  cu implicarea angajaţilor proprii în acţiunea de cartare şi curăţenie. Totodată, pentru o cât mai bună desfăşurare a acţiunii de igienizare, conducerea  A.BA. Jiu  a decis să folosească şi utilajele din dotare necesare pentru transportul deşeurilor din zonele de colectare către zonele de depozitare.

„Administraţia Bazinală de Apă Jiu s-a implicat în proiectul Let’s do It România la nivelul celor trei Sisteme de Gospodărire a Apelor şi S.H Petroşani în fiecare an. Amintim că anul trecut, în 2012,  voluntarii Administraţiei Bazinală de Apă Jiu au fost peste 200 şi au colectat de pe marginea râurilor din bazinul hidrografic Jiu 129 metri cubi de gunoi”, a declarat Marin Talău, directorul A.B.A Jiu.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj şi ABA Jiu participă la acţiune cu 60 de  voluntari, saci, mănuşi, utilaje necesare pentru ridicarea gunoiului şi maşini pentru transportul acestuia către depozitele de gunoi de la Mofleni.