În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri doljeni au reţinut 32 de permise de conducere auto

0
210

Pentru reducerea riscului rutier pe drumurile publice din județul Dolj, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au fost dispuse măsuri de suplimentare a efectivelor de poliție rutieră. Astfel, în cursul zilei de ieri, 27 august a.c., polițiștii doljeni au acționat pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise.

FOTO : arhivă

Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 250 de persoane, fiind controlate și aproximativ 220 de autovehicule. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 157 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 45.000 de lei. Totodată, au fost reținute 32 de permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare. “În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală (Legea “Anastasia”) respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei. În acest sens, şi exemplificăm”, a precizat Andreea Mateescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Exemple …

Cum s-a explicat, sunt şi exemple, pe care le prezentăm:” Un tânăr de 31 de ani, din comuna Celaru, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, cu viteza de 161 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile; Un bărbat de 58 de ani, din comuna Țuglui, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DC 95, ţn comuna Țuglui – accesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe; Un bărbat de 57 de ani, din comuna Breasta, a fost depistat de polițiști, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 606, în comuna Breasta, fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.