Consiliul Judeţean Dolj premiază excelenţa în educaţie

0
333

Consiliul Judeţean Dolj a premiat, aşa cum face întotdeauna, în ultimii ani, excelenţa în Educaţie. Într-un cadru solemn, pe 28 august, cei mai buni elevi ai judeţelui Dolj, care au obţinut note maxime la Evaluarea Naţională (absolvenţii clasei a VIII-a), precum şi cei care au reuşit să obţină nota maximă la Bacalaureat, în această vară, au fost recompensaţi, de către autorităţile administrative judeţene, cu ceea ce merită. Consiliul Judeţean Dolj este implicat într-un proiect amplu, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, pentru dezvoltarea învăţământului preuniversitar doljean, care se întinde pe o perioadă lungă. 

În ziua de 28 august , la sediul Consiliului Judeţean Dolj, a avut loc festivitatea de premiere a celor care, numiţi “maximi”, au obţinut, în această vară, media 10, la Evaluarea Naţională, respectiv Bacalaureat. Este vorba despre 24 de elevi din ciclul gimnazial, respectiv din ciclul liceal. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, iar manifestările se vor perpetua. “Suntem, astăzi (28 august – n.r.), pentru a premia excelenţa în educaţie. An de an, vom promova ceea ce înseamnă performanţa. Premiem cei mai buni elevi pe care îi are Doljul, în  acest moment. Avem un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi sunt convins că acesta va merge mai departe. Ne dorim să păstrăm, în Dolj, cei mai buni tineri. Consiliul Judeţean Dolj are, deja, în aplicare, mai multe proiecte europene. Amintim de 30 de unităţi de învăţământ preuniversitar din teritoriu, care au primit fonduri pentru dotare. De asemenea, vorbim de dotarea unor biblioteci din judeţ, care au primit tot ceea ce trebuie pentru modernizare. Nu în ultimul rând, vorbim de achiziţionarea unor microbuze şcolare electrice, pentru transportul elevilor, care vor fi la dispoziţie în 24 de Unităţi Administrativ – teritoriale “, a precizat Cosmin Vasile , preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj.

Totul pentru performanţă

Ceea ce a afirmat Cosmin Vasile este confirmat şi de vicepreşedinţii CJ Dolj. Astfel, Antonie Solomon a  afirmat: “Vom susţine aceste proiecte, pentru dezvoltarea învăţământului în Dolj. Este nevoie de o nouă generaţie, iar voi, cei care sunteţi premiaţi, sunteţi speranţa. Vrem să rămâneţi în Craiova şi Dolj”.  La rândul său, Mihail Neaţu, a menţionat: “Voi, cei premiaţi, sunteţi viitoarea noastră elită. Împreună , putem schimba lumea”. Dar, cum aceste proiecte nu puteau exista fără parteneriatul cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, redăm declaraţia prof.univ.dr. Daniel Alexandru Ion, inspector general al învăţământului doljean: “Mă bucur să văd această prezenţă, a celor care au avut performanţe în învăţământ. Parteneriatul nostru cu Consiliul Judeţean Dolj este unul care încurajează performanţa. Suntem împreună, pentru educaţie. Voi, copiii premiaţi, sunteţi modele pentru colegi”. Premierea, fiecare elev primind, din partea CJ Dolj, câte 2.500 de lei, a fost oficiată de Cosmin Vasile. merită menţionaţi toţi cei care au obţinut aceste rezultate:

EvaluareNaționalacls. a VIII-a  2023, elevi cu media 10
Nr. Crt. Nume Scoala de provenienta
1 AVRAM DF ALEX SCOALA GIMNAZIALA “MIRCEA ELIADE” CRAIOVA
2 CROITORU DE REBECCA-SARA-MARIA SCOALA GIMNAZIALA “NICOLAE BALCESCU” CRAIOVA
3 DEMETRIAN AD DIANA COLEGIUL NATIONAL “FRATII BUZESTI” CRAIOVA
4 DINCĂ LO BIANCA MARIA SCOALA GIMNAZIALA NR. 1 DABULENI
5 DUMITRESCU B BOGDAN MARIUS SCOALA GIMNAZIALA “SF. GHEORGHE” CRAIOVA
6 GAVRILĂ GC DAVID CRISTIAN COLEGIUL NATIONAL “FRATII BUZESTI” CRAIOVA
7 GĂVĂNESCU S IUSTIN COLEGIUL NATIONAL “CAROL I” CRAIOVA
8 GOLEA RT ANA MARIA SCOALA GIMNAZIALA “TRAIAN” CRAIOVA
9 GRIGORIE SN ALISIA ISABELLA MARIA SCOALA GIMNAZIALA “MIHAI EMINESCU” CRAIOVA
10 ILIESCU CD SONIA IOANA SCOALA GIMNAZIALA “TRAIAN” CRAIOVA
11 IONIȚĂ LD LEONTIN MARYO SCOALA GIMNAZIALA “GHEORGHE TITEICA” CRAIOVA
12 LĂLOIANU C DARIA-ELENA SCOALA GIMNAZIALA “NICOLAE BALCESCU” CRAIOVA
13 MĂNESCU DA VLAD ANDREI SCOALA GIMNAZIALA “MIRCEA ELIADE” CRAIOVA
14 MELEACĂ ML AMER ANDREI SCOALA GIMNAZIALA “MIRCEA ELIADE” CRAIOVA
15 MIHĂESCU MC DARIA SCOALA GIMNAZIALA “MIRCEA ELIADE” CRAIOVA
16 MIHĂILESCU ID TEODORA ALEXANDRA DIANA SCOALA GIMNAZIALA “SF. DUMITRU” CRAIOVA
17 MIRESCU S ANNIA GABRIELA SCOALA GIMNAZIALA “TRAIAN” CRAIOVA
18 PĂUN NI EVA VICTORIA LICEUL TEORETIC “TUDOR ARGHEZI” CRAIOVA
19 PESCĂREANU CC DAVID FLORIN SCOALA GIMNAZIALA “SF. DUMITRU” CRAIOVA
20 POPA ID IOANA DARIA COLEGIUL NATIONAL PEDAGOGIC “STEFAN VELOVAN” CRAIOVA
21 POPESCU BV SOFIA MARIA COLEGIUL NATIONAL “FRATII BUZESTI” CRAIOVA
22 ROTARU RC DOROTEEA SCOALA GIMNAZIALA “TRAIAN” CRAIOVA
23 STĂNCULESCU CN CĂTĂLINA-GABRIELA SCOALA GIMNAZIALA “NICOLAE BALCESCU” CRAIOVA
24 STĂNULESCU ML ŞTEFANIA ANA MARIA COLEGIUL NATIONAL PEDAGOGIC “STEFAN VELOVAN” CRAIOVA
Bacalaureat  2023, elevi cu media 10
1 MIHĂESCU I OANA-TEODORA COLEGIUL NATIONAL “FRATII BUZESTI” CRAIOVA