“Rectificarea bugetară trebuie să fie negativă-cu reduceri de cheltuieli şi de venituri”

0
263

rectificare_bSenatorul PNL Florin Cîţu a declarat, ieri, că rectificarea bugetară din septembrie ”trebuie” să fie negativă, cu reduceri de cheltuieli şi de venituri, în condiţiile în care execuţia bugetară pentru primele şase luni arată venituri şi cheltuieli sub cele programate.

       ”Rectificarea bugetară negativă în septembrie!!! Execuţia bugetară pentru primele 6 luni arată venituri şi cheltuieli sub cele programate. Deficitul bugetar de 3 ori mai mare decât cel pentru perioada similară din anul precedent. În aceste condiţii rectificarea bugetară anunţată pentru septembrie TREBUIE să fie negativă- reduceri de cheltuieli şi de venituri”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

         El spune că există deja un precedent semnalat de Curtea de Conturi. ”Ce se întâmplă dacă guvernul face o rectificare bugetară pozitivă? Simplu. Dragnea şi PSD nu au cum să se opună unei comisii de anchetă pentru a se vedea cum s-a ajuns la rectificare pozitivă. Există opinia Curţii de Conturi (care din punctul meu de vedere s-a antepronunţat, aşa cum a arătat în feburuarie ) pentru rectificarea bugetară din 2016 care spune clar că în aceste condiţii rectificarea bugetară trebuie să fie negativă!!! O rectificarea bugetară pozitivă combinată cu refuzul lui Dragnea pentru o comisie de anchetă pe acest subiect reprezintă încă o dovadă că PSD foloseşte instituţiile statului, ANAF, Curtea de Conturi, INS, CNP, ASF, CCR, etc, în interes de partid şi împotriva opoziţiei politice, a sectorului privat şi a cetăţenilor care se opun agresiunii PSD împotriva României”, a adăugat Cîţu.

          Liberalul susţine că execuţia bugetară de până acum ”arată foarte clar de ce Dragnea şi PSD sunt disperaţi să facă rost de bani”. ”De aici apare creşterea TVA în 2019 (era programată o scădere la 18%), furtul banilor destinaţi pilonului II de pensii şi vor mai urma taxe pentru sistemul de asigurări şi financiar-bancar în general. Nu mai este un secret că vom avea mai multe taxe şi mai mari. Rămâne să aflam doar cât de mari şi cât de multe”, a completat Florin Cîţu.

          Premierul Mihai Tudose a afirmat de mai multe ori că rectificarea bugetară, care va fi pozitivă, urmând să se aloce mai mulţi bani administraţiei locale şi tuturor ministerelor care vin cu argumente justificative în acest sens.