În cadrul „ROSE”… : Universitatea din Craiova a câştigat şapte proiecte

0
492

Universitatea din Craiova a câştigat şapte proiecte prin Schema de Granturi Competitive pentru universităţi din cadrul proiectului ROSE, situându-se pe locul al doilea, după Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, care a obţinut finanţare pentru 8 proiecte. Celelalte universităţi au obţinut resurse pentru câte un singur proiect.

         universitateaUniversitatea din Craiova participă prin Facultăţile: Agronomie, Educaţie Fizică şi Sport, Horticultură, Litere, Mecanică, Ştiinţe, Teologie. ROSE este un proiect care îşi propune să contribuie la reducerea abandonului în învăţământul secundar şi terţiar şi la creşterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

       Proiectul, finanţat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, va fi implementat de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice pe o perioadă de 7 ani, între 2015 şi 2022. Acordul de împrumut (Proiectul pentru învăţământ secundar) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Washington la 17 aprilie 2015, a fost aprobat prin Legea nr. 234/08.10.2015 de ratificare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757/2015.

      „Implementarea este în responsabilitatea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice (MENCS), prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă (UMPFE)”, se precizează într-un comunicat al Universităţii din Craiova.

***

Proiectele câştigătoare ale Universităţii din Craiova sunt:

  1. Amfiteatrul studenţiei – AFISTUD;
  2. Școala de vară „Pregătire integrată pentru tranziţia la învăţământul universitar”
  3. „Artă, Cultură, Spiritualitate” – ACS
  4. Dă valoare paşilor tăi pentru viitor – DAVIT
  5. Vara experimentului la Ştiinţe
  6. Un mediu sănătos pentru viitorul tău – HORTMED
  7. Fii activ vara prin sport!