Liga I: Universitatea învinge pe Viitorul

0
116

Cinci partide a trebuit să aştepte Universitatea până să obţină prima victorie în faţa Viitorului, de care a trecut cu 2-1, duminică, pe Extensiv, la finele unui joc disputat într-un ritm extraordinar, chiar şi în condiţiile în care a fost destul de cald în Bănie.
Antrenorul lotului feminin de spadă al României, care a adus unica medalie a României la JO de la Rio, Dan Podeanu, a dat lovitura de începere, iar cele două au oponente au şi pornit vijelios în luptă. Viitorul, cu aportul lui Acka, a creat prima oportunitate. Ivorianul a greşit în faţa lui Chiţu, dar Calancea (5) a intervenit salvator. Au urmat o serie de ratări parcă nesfârşită a Craiovei, cu adevărat monumentale fiind cele din minutule 10 şi 37. Prima dată, Boli a scos în două rânduri de pe linia porţii, pentru ca apoi Măzărache să tragă lamentabil din poziţie de unu la unu cu portarul. Totuşi, şi băieţii lui Hagi au avut ocazia de a intra în avantaj la pauză, dacă Calancea (43) nu scotea excelent execuţia lui Coman.
Gigi Mulţescu a mutat câştigător la pauză. L-a scos pe Ivan şi l-a introdus pe juniorul Alin Manea, iar acesta n-a avut nevoie de niciun minut ca să-şi arăte utilitatea. Acesta a “zburat” teribil în flancul drept şi de pe linia de fund a trimis perfect pentru Bancu, venit la întâlnire: 1-0 (46). Următoarea fază importantă a însemnat şi desprinderea. Vătăjelu a centrat, Măzărache a luat prim-planul într-un duel cu Ţîru şi a şters balonul cu capul: 2-0 (58). De liniştitorul avantaj craiovenii nu s-au bucurat decât câteva minute, Casap (62) încriind dintr-o lovitură liberă. Craiova a continuat să fie vioara întâi şi de aici înainte, însă ratările, printre care şi o bară a aceluiaşi Bancu (90), n-au lăsat-o să câştige mai clar. Cum ar fi fost normal.

  • “U” Craiova: Calancea – Briceag, Kay, Acka, Vătăjelu – Zlatinski (Dumitraş 90+1), Madson – Ivan (Manea 46), Bancu, Măzărache (Popov 65) – Nuno Rocha. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
  • Viitorul: Buzbuchi – Benzar, Ţîru, Hodorogea, Boli, Ganea (Casap 30) – Marin, Purece (Iancu 65), Brandan (Nimely 65) – Chiţu, Coman. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Graţie acestui rezultat, Universitatea a urcat pe locul 3, cu 12 puncte în 6 partide, la egalitate cu Dinamo şi la o lungime de liderul Steaua.