Olguţa – Badea, box în CLM Craiova

0
140

Primarul Lia Olguţa Vasilescu şi consilierul Pavel Badea şi-au încordat muşchii în plenul de ieri al CLM  Craiova. Edilul a ţinut să-i spună fostului fotbalist că, în sport, performanţa se decide prin numărul de medalii, lucru care l-a înfuriat teribil pe Badea. „Vreţi să vindeţi castraveţi grădinarului, iar grădinarul sunt eu!”, s-a enervat atunci consilierul, care a trebuit să recunoască, totuşi, că primarul ar câştiga o competiţie politică. Şi unul şi celălalt sunt candidaţi pentru mandatul de primar al Craiovei, la alegerile din primăvara lui 2016.

Contrele au plecat la înfiinţarea secţiei de box în cadrul Sport Club Municipal (SCM) Craiova, propunere care s-a aflat pe ordinea de zi. Consilierul Pavea Badea a reproşat autorităţilor că, în urmă cu câteva luni, au respins o cerere de înfiinţare a unor secţii de tenis de câmp şi scrimă, pe motiv că nu este finanţare, dar acum se vine cu secţia de box. „Nu am nimic împotriva boxului sau a altor sporturi individuale, dar noi avem o problemă cu resursa financiară, care este limitată. Cred că nu ar fi bine să deschidem această cutie a Pandorei pentru că s-ar putea să ne vină şi alte cereri de la karate – sport pe care doamna primar îl iubeşte şi nu va putea să refuze. Rugămintea mea e să nu deschidem această cutie a Pandorei şi să lăsăm sporturile de echipă să profite de toată resursa financiară şi aşa limitată pe care o avem la dispoziţie în momentul actual”, a susţinut Pavel Badea.

Badea a ieşit la atac

Nici răspunsul primarului nu s-a lăsat aşteptat. Olguţa Vasilescu i-a replicat lui Badea că, deşi este antrenor de karate, nici măcar nu s-a gândit vreodată să le introducă în structura SCM. În schimb, i-a reamintit că el a fost cel căruia i s-a făcut odată hatârul. „Eu iubesc karatele, sunt şi antrenor, dar nu am avut ideea până acum să le introduc la SCM, deşi cele mai multe medalii sunt de la karate. Ceea ce mă bucură foarte mult. Dumneavoastră aţi fost fotbalist, iubiţi fotbalul. În momentul când aţi venit la mine cu regretatul Cornel Stroe ca să înfiinţăm echipa de fotbal a oraşului, am fost de acord cu dumneavoastră. Nu ştiu dacă îmi place boxul mai mult decât fotbalul, nu m-am gândit niciodată, dar cred că nu. Însă cei care iau decizia de a introduce boxul în SCM sunteţi dumneavoastră, consilierii. Dacă dumneavoastră veţi consideră că e oportun, îl vom introduce”.

Olguţa Vasilescu: „Vreţi box? Nici un fel de problemă!”

Între altele, Olguţa Vasilescu le-a spus consilierilor că au făcut o mare greşeală atunci când au decis ca, în cadrul SCM-ului, să funcţioneze numai sporturi de echipă. „Dacă mă puneţi să pun în balanţă echipa de baschet-feminin – unde dăm 6 miliarde de lei vechi şi era mereu la retrogradare – şi cu boxul care va avea 1 miliard de lei vechi, în condiţiile în care participă la titlul mondial, eu vă spun că aleg fără doar şi poate boxul. Dar încă o dată vă spun, decizia e a dumneavoastră: vreţi să avem şi box? Nici un fel de problemă! Dacă tot dăm bani de la bugetul localităţii, haideţi să ne împăunăm şi cu medalii”, a fost poziţia primarului. „Nu este un concurs de Miss, pe care l-aş câştiga şi prin faptul că sunt singura femeie. Este o competiţie în care trebuie să câştigăm medalii. Şi cu asta cred că am spus tot”, s-a adresat Olguţa Vasilescu consilierului.

Grădinarul şi salata de castraveţi

 Cu o voce ridicată, aplecat peste microfon, Badea i-a transmis primarului: „Dumneavoastră ştiţi cum faceţi acum: aţi ajuns la piaţă şi aţi început să vindeţi castraveţi grădinarului, iar grădinarul sunt eu. Eu am 14 secţii în subordine de 10 ani şi acolo se face performanţă”, şi-a ieşit din pepeni Badea. „Singura rugăminte este că dacă tot ştiţi cum e cu castraveţii, să nu faceţi o salată”, a strecurat Olguţa Vasilescu. Ironia primarului l-a aprins pe Badea: „Poate nu sunt la fel de bun ca dumneavoastră pe politică, dar pe sport mă pricep. Este o greşeală care s-a făcut de la început, în loc să se investească în copii, au fost direcţionaţi către echipele mari”.Vizibil iritat, fostul fotbalist l-a atins şi el pe primar: „Dar ştiţi de ce s-a făcut SCM? Ca să i dea o utilitate Sălii Polivalente. Aşa o să faceţi şi cu stadionul pe care îl construiţi acum”.

Argument pentru înfiinţarea secţiei de box

Croşeul decisiv a fost dat de Olguţa Vasilescu. Primarul a povestit că a întâlnit sportivi care practică boxul în Craiova, în cadrul unor anumite cluburi – fără a da însă nume – care supravieţuiesc cu o indemnizaţie de 200 de lei. „Am organizat Centura de Aur şi am avut craioveni care au participat la această competiţie. Unii dintre ei au titluri de vicecampioni europeni, unii s-au calificat la mondiale, alţii la olimpiade. Vreau să vă spun că aceşti sportivi trăiesc dintr-o indemnizaţie de 200 de lei, asta înseamnă că nu le ajunge nici măcar pentru mâncare, nu mai vorbim de vitamine şi de toate celelalte lucruri de care au nevoie sportivii. Mi-a fost ruşine când am aflat că unul dintre aceşti sportivi ai noştri nu are ce să mănânce şi un om de afaceri din Craiova îl primea la restaurant în fiecare zi. Şi acest sportiv a obţinut un titlu pentru oraşul nostru, este craiovean”.

În cele din urmă, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea secţiei de box a fost votat, cu patru abţineri din partea consilierilor Pavel Badea, Emilian Ştefârţă, Dan Cherciu şi Marian Vasile.