O şedinţă liniştită la Consiliul Judeţean

0
170

Şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Dolj a fost liniştită, chiar dacă, fiind vorba despre discutarea bugetelor, se profila una furtunoasă. Au fost câteva discuţii pe marginea unor puncte de pe ordinea de zi, dar problemele au fost rezolvate, fără mari dificultăţi. Demn de remarcat este că s-au suplimentat fondurile alocate pentru găzduirea unor conferinţe medicale cu participare internaţională şi s-a aprobat premierea elevilor care au câştigat premii la concursurile internaţionale.

Discuţii au fost pe marginea rectificării bugetului repartizat Muzeului Olteniei, bani necesari amenajării mai multor săli de expoziţie, consilierii solicitând modul în care s-au făcut cheltuielile şi economiile. Directorul instituţiei, Florin Ridiche, a explicat întregul mecanism, astfel că proiectul a trecut în unanimitate de votul consilierilor, iar modernizarea va continua fără probleme. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu rectificarea bugetară cerută de Clubul Sportiv Judeţean Ştiinţa „U” Craiova, care a cerut suplimentarea fondurilor pentru înnoirea parcului auto, explicaţiile oferite de directorul  Bogdan Pîncu înlăturând îndoielile aleşilor. Au fost singurele discuţii cât de cât aprinse.

Fonduri pentru imaginea sănătăţii

În perioada 23-26 septembrie, la Craiova se va desfăşura Conferinţa Naţională ORL, la care vor participa şi invitaţi din alte ţări. În acest sens, s-a solicitat o alocare de fonduri din partea CJ Dolj în valoare de 5.000 de lei. Prezentă la şedinţă,  Elena Ioniţă, şefa Clinicii ORL din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, i-a convins pe consilierii locali, care au dublat suma cerută. În zilele de 23-24 septembrie, în Bănie va avea loc şi Conferinţa Naţională a Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, preşedintele Filialei Dolj a organizaţiei, Viorel Gabrielescu, susţinând cauza colegilor săi, iar plenul a aprobat suma de 10.000 de lei.

Elevii premianţi vor fi recompensaţi

Pentru elevii care au adus în această vară faimă şcolii craiovene şi, implicit, celei româneşti, Consiliul Judeţean Dolj a aprobat alocarea sumei de 15.000 de lei pentru premierea acestora, nefiind excluse alte premieri în viitor, inclusiv pentru performanţele sportive. În rest, totul a decurs normal, punctele aflate pe ordinea de zi trecând fără probleme.