Construcţia variantei de ocolire Craiova-Sud, un nou pas în dezvoltarea economică a Olteniei

1
40

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu şi prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, au participat ieri la evenimentul de supervizare a construcţiei variantei de ocolire Craiova-Sud.

  Reprezentantul Guvernului în teritoriu a ţinut să sublinieze că evenimentul la care a participat constituie un nou pas în dezvoltarea economică a judeţului Dolj. „Utilizarea eficientă a fondurilor europene nerambursabile este prioritatea guvernului român deoarece prin accesarea acestora se reduc decalajele economice şi sociale faţă de celelalte state membre ale Uniunii Europene. Realizarea variantei de ocolire Craiova-Sud continuă seria proiectelor de infrastructură  realizate cu fonduri europene, fiind în avantajul comunităţilor locale şi al conducătorilor auto care tranzitează zona şi în acelaşi timp îmbunătăţeşte condiţiile de transport rutier”, a subliniat Sorin Răducan, prefectul judeţului.

„Prin implementarea acestui proiect se reglează traficul greu din oraş”

  Municipiul Craiova este tranzitat de vehicule grele care vin din cele două porturi de la Dunare, Calafat şi Bechet, DN56 (Craiova-Calafat) şi DN55 (Craiova-Bechet). În momentul acesta pentru a putea ajunge din DN6 în DN65 este obligatoriu să tranzitezi oraşul Craiova. „Prin traversarea municipiului Craiova se încetineşte deplasarea autovehiculelor, determinând dificultăţi ale traficului şi probleme de poluare. Sunt convins că prin implementarea acestui proiect se reglează traficul greu din oraş şi se facilitatează legaturile între localităţile aflate în zona Municipiului Craiova de pe DN 6 şi a localităţilor de pe DN 65”, a afirmat Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan.

 La rândul său, primarul Lia Olguţa Vasilescu a precizat că centura de sud este vitală atât pentru descongestionarea traficului din municipiu, cât şi pentru dezvoltarea economică a acestui oraş. “Vreau să mulţumesc Guvernului României pentru asigurarea cofinanţării centurii de Sud a Craiovei. Craiovenii aşteaptă demult această legătură şi suntem siguri că până la finalul anului 2015 ea va fi realizată”, a punctat Olguţa Vasilescu.

1 COMENTARIU

  1. Stimata doamna Anca Bulugean ati uitat sa ne spuneti ce era mai important – pe unde trece varianta de ocolire Craiova -sud ,prin oras (pe Raului ) sau in afara orasului ca centura de nord ? Fara acest amanunt esential articolul Dvs. este o simpla stire de genul s-a inaugarat ……… Lipsuri grave pentru un ziarist !!!! Poate reveniti cu o harta a traseului noii variante de ocolire Craiova -sud sau macar cu traseul exact. Va asteptam !!!!

Comments are closed.