Canotajul aduce aur şi argint pentru România la JO de la Tokyo

0
358

Echipajul de dublu vâsle feminin, format din Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, a câştigat medalia de aur la canotaj, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Este prima medialie de aur pentru delegaţia tricoloră la Olimpiada niponă.

Cele două canotoare s-au impus cu timpul de 6:41.03, nou record al competiţiei, la prima lor participare olimpică. Moldovencele sunt duble campioane europene şi vicecampioane mondiale.

Simona Radiș are 22 de ani, este din Botoşani, legitimată la CSA Steaua, şi a fost portdrapelul României la Tokyo, alături de înotătorul Robert Glință. A înlocuit-o pe Mădălina Bereș, ca urmare a unei schimbări de ultima oră în programul probei de canotaj. Ancuța Bodnar are 23 de ani, este originară din județul Suceava, comuna Vatra Moldoviței, şi este legitimată la Dinamo.

Canotajul a mai adus o medalie miercuri. România a cucerit şi argintul în proba masculină de patru rame, prin Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari. Românii au încheiat cursa cu timpul de 5:43.13. Aurul a revenit Australiei.

România are până acum 3 medalii la Tokyo: aur şi argint de la canotaj şi argintul la scrimă al Anei Maria Popescu.