În judeţul Argeş purtarea măştii în aer liber devine obligatorie

0
478

În județul Argeș, masca devine obligatorie și în spațiile publice deschise. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, marți, 28 iulie, după ce numărul cazurilor Covid s-a dublat în ultimele două săptămâni.

Măsura purtării măștilor în aer liber intră în vigoare de joi și este valabilă atunci când se formează grupuri de peste două persoane.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât că mijloacele de transport în comun nu vor mai avea voie să plece din stații dacă nu toți pasagerii poartă mască și este interzis transportul în picioare.

Fast-food-urile și sălile de jocuri de noroc vor avea programul limitat până la ora 22:00 în timpul săptămânii și, în weekend, până la ora 23:00, conform Digi24.

Emanuel Soare, prefectul județului Argeș, a anunțat că măsura intră în vigoare de miercuri dimineață. Persoanele cu vârste de peste cinci ani sunt obligate să poarte masca de protecție în spațiile publice deschise, dacă se formează grupuri mai mari de doi indivizi.