Curtea de Apel Bucureşti încetează procesul împotriva lui Onţanu

0
163

Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri să înceteze procesul penal pe numele fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, ca urmare a prescripţiei faptelor, decizia instanţei nefiind definitivă.

       Curtea de Apel BucurestiÎn acelaşi dosar, avocata Loredana Radu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru spălare de bani. Ea a fost judecată şi pentru complicitate la luare de mită, dar instanţa a stabilit că faptele s-au prescris. Radu Aurel, implicat şi el în acest caz de corupţie, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru spălare de bani, judecătorii încetând procesul penal petru luare de mită, iniţiat pe numele lui, potrivit deciziei aceleiaşi instanţe.

         De asemenea, judecătorii au dispus achitarea fostului secretar al Consiliului local al Sectorului 2, Toma Şutru, pentru luare de mită şi spălare de bani. Instanţa a dispus confiscarea a 1,4 milioane de euro de la Radu Aurel şi menţinerea sechestrului asigurator, dar şi confiscarea de la avocata Loredana Radu a sumei de 400 de mii de euro. Decizia poate fi contestată în termen de 10 zile, la instanţa supremă. Înainte de anunţarea sentinţei, judecătorul Damian Dolache, de la Curtea de Apel Bucureşti, a declarat că a formulat sentinţa în urma analizării sincerităţii denunţătorului, care este, în acest caz, este Cristian Borcea. De asemenea, magistratul a susţinut că a avut în vedere la stabilirea pedepselor şi vechimea faptelor.

           Fostul primar al Sectorului 2 Neculai Onţanu a fost trimis în judecată în iunie 2016 pentru luare de mită. Alături de Onţanu a fost trimisă în judecată şi Loredana Radu, avocat, fiind acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani. În acelaşi dosar au fost judecaţi şi Toma Şutru, la data faptelor secretar al Consiliului local al Sectorului , pentru luare de mită şi spălare de bani dar şi Aurel Radu, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.