Merkel respinge “ferm” apelurile de a nu mai primi refugiaţi, dar recunoaşte că mulţi jihadişti au ajuns în Europa

0
338

merkelCancelarul german Angela Merkel a respins “ferm” astăzi apelurile de a pune sub semnul întrebării politica ţării sale de a primi imigranţi, după două atentate comise de refugiaţi în ultimele zile, transmit AFP şi DPA.  Jihadiştii “vor să pună sub semnul întrebării disponibilitatea noastră de a primi persoane în dificultate. Ne opunem ferm urii şi fricii” pe care teroriştii vor să le răspândească, a spus lidera conservatoare într-o conferinţă de presă la Berlin, în contextul în care politica sa de primire a refugiaţilor este din nou extrem de criticată în Germania.

Ea a spus în acelaşi timp că oamenii trebuie să accepte că jihadiştii au ajuns în Europa. “Din păcate, trebuie să acceptăm că numeroşi luptători islamişti au ajuns în Europa din Siria”, a subliniat Merkel, recunoscând totodată că atacatorii Statului Islamic care s-au dat drept refugiaţi “au ridiculizat” Germania.

Cancelarul şi-a reafirmat crezul său, ‘Vom reuşi’, lansat la sfârşitul verii lui 2015 când Germania şi-a deschis porţile pentru sute de mii de refugiaţi care fugeau de război sau de sărăcie.

“La fel ca ieri, şi astăzi sunt convinsă că vom reuşi să ducem la bun sfârşit această responsabilitate istorică în aceste vremuri de mondializare”, a insistat ea. “Vom reuşi şi am reuşit deja multe lucruri în ultimele luni”, a adăugat Merkel, precizând că Germania poate depăşi această provocare dacă “îşi menţine principiile”.