Caravana „Gaudeamus” ajunge pe litoral

0
131

A IV-a ediţie a Târgului de Carte „Gaudeamus” se va desfăşura în staţiunea Mamaia, în perioada 11-15 august, a informat organizatorul manifestării, Radio România. Caravana „Gaudeamus” 2012 a debutat la Craiova, unde a poposit, între 29 februarie şi 4 martie, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, apoi s-a îndreptat spre Cluj-Napoca (28 martie – 1 aprilie) şi Timişoara (2-6 mai).

«Printre pagini foşnitoare de carte şi fire de nisip, Târgul „Gaudeamus” Mamaia revine în locul binecunoscut iubitorilor de carte pe litoral: staţiunea Mamaia, în faţa studioului Radio Vacanţa. Cărţi proaspete şi îmbietoare, taifasuri scriitoriceşti şi o atmosferă de relaxare intelectuală sau pur şi simplu de vorbărie cu miez despre cărţi şi autorii lor – astfel îşi va aştepta Târgul publicul în acest an!», au menţionat organizatorii, printr-un comunicat remis presei.

Potrivit acestora, va fi organizată şi o inedită expoziţie de fotografie despre locul şi rolul cărţilor în lumea de astăzi. Expoziţia de fotografie „Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului”, cuprinzând 30 de fotografii semnate de Jean Marc Godes, va fi deschisă publicului pe întreaga durată a Târgului.

„Gaudeamus” Mamaia va continua şi în acest an campania de donaţie de carte în proiectul „Cărţile se întorc acasă”, o campanie de sensibilizare a opiniei publice cu privire la insuficienţa fondului de carte din multe biblioteci rurale din România. Cărţile donate vor ajunge în biblioteci rurale din regiunea Dobrogea.

Târgul „Gaudeamus” este organizat de Radio România, în parteneriat cu Studioul Teritorial Radio România Constanţa – Radio Vacanţa, proiect cultural care este susţinut de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.