Germania, auf wiedersehen!

0
340

Campioana mondială nu s-a calificat în optimi, terminând pe ultimul loc grupa F, după ce a fost învinsă de Coreea de Sud

Campioana mondială, Germania, a fost eliminată de la Mondiale după faza grupelor, după ce a pierdut neverosimil meciul cu Coreea de Sud, 0-2, goluri marcate în prelungiri de Kim Young Gwon (90+3) şi Heung Ming Son (90+6). Prima reuşită fusese anulată iniţial, pentru ofsaid, dar a fost validată de VAR, constatându-se că mingea a ajuns la marcatorul coreean de la Kroos. Al doilea gol a fost marcat în poarta părăsită de Neuer, plecat în atac. Nemţilor, care au jucat mult mai slab decât în primele două jocuri, le era suficientă o victorie cu 1-0, în condiţiile în care Mexic a fost înfrântă de Suedia, scor 3-0, goluri: Augustinsson (50), Grankvist ( 62- penalty) şi Edson Alvarez (74 – autogol). Suedia câştigă grupa şi merge în optimi alături de Mexic, în timp ce nemţii termină pe ultimul loc.

Argentina, calificare dramatică

Argentina s-a calificat dramatic în optimile Cupei Mondiale din Rusia, câştigând cu 2-1 contra Nigeriei, după un gol marcat în minutul 86 de fundaşul stânga al lui Man United, Rojo, cu o reluare din voleu cu dreptul, la centrarea lui Mercado. Messi deschisese scorul în prima repriză, după o fază senzaţională, preluare din alergare, continuare cu stângul şi şut cu dreptul în colţul lung. Genul de fază pentru care tot Mapamondul şi-l doreşte în continuare pe Messi la Mondial. Nu neapărat şi pe restul coechipierilor, care, cu excepţia lui Ever Banega, au fost ridicoli, în frunte cu Mascherano, care le-a şi prilejuit egalarea nigerienilor. Africanii nu reuşeau să-şi creeze vreo ocazie, dar „Jefecito”, penibil pe tot parcursul jocului, şi-a luat în braţe un adversar în careu la un corner, iar Moses a marcat din penalty-ul acordat. Şi selecţionerul Sampaoli a ţinut să demonstreze că este doar un clovn pe margine şi i-a ţinut pe bancă pe Dybala şi Lo Celso, iar Aguero a intrat abia pe final, mizând în schimb pe Meza şi Pavon, de-a dreptul inutili. Argentina a beneficiat şi de fair-play-ul croaţilor, care au învins cu 2-1 Islanda, chiar dacă Dalic a schimbat aproape întreaga formulă de bază, echipa sa fiind deja calificată. În cazul în care Islanda câştiga, era în optimi.

Franţa şi Danemarca s-au calificat „de mână” în optimile Cupei Mondiale, după un 0-0 grotesc în meciul direct din grupă, deşi, după succesul celor de la Peru contra Australiei, nu era nevoie de această remiză strategică.

Senegal, Columbia sau Japonia în optimi?

Din ultimele două grupe care-şi încheie meciurile la Mondialul din Rusia se cunosc trei echipe eliminate: Polonia, Tunisia şi Panama, şi două echipe calificate: Anglia şi Belgia. Cele două se vor întâlni astăzi, de la ora 21 (TVR 1 şi TVR HD), la Kaliningrad. Dacă vor termina la egalitate, se va decide câştigătoarea grupei pe criteriul fair-play. La Saransk, tot de la ora 21 (TVR 2), se întâlnesc Tunisia şi Panama. În schimb, în grupa H, situaţia cea mai favorabilă o are Japonia, care întâlneşte o echipă care nu mai are şanse la calificare, Polonia, de la ora 17, la Volgograd (TVR 2), dar se poate califica şi dacă pierde meciul, în cazul în care Senegal bate Columbia, la Samara (TVR 1 şi TVR HD).

 

Clasamentul grupei G: 1. Anglia 6p (8-2), 2. Belgia 6p (8-2), 3. Tunisia 0p (3-7), 4. Panama 0p (1-9).

Clasamentul grupei H: 1. Senegal 4p (4-3), 2. Japonia 4p (4-3), 3. Columbia 3p (4-2), 4. Polonia 0p (1-5).

Clasamentul final al grupei C: 1. Franţa 7p (2-0), 2. Danemarca 5p (2-1), 3. Peru 3p (2-2), 4. Australia 1p (2-5)

Clasametul final al grupei D: 1. Croaţia 9p (7-1), 2. Argentina 4p (3-5), 3. Nigeria 3p (3-4), 4. Islanda 1p (2-5).

Clasamentul final al grupei F: 1. Suedia 6p (5-2), 2. Mexic 6p (3-4), 3. Coreea de Sud 3p (3-3), 4. Germania 3p (2-4).

 

Optimi de finală

Franţa – Argentina, 30 iunie, ora 17, la Kazan.

Uruguay – Portugalia, 30 iunie, ora 21, la Soci.

Spania – Rusia, 1 iulie, ora 17, la Moscova.

Croaţia – Danemarca, 1 iulie, ora 21, la Novgorod.