Premierul Dacian Cioloş: România are oportunităţi politice interne, economice şi geostrategice după Brexit

0
306

dacian-ciolos-Premierul Dacian Cioloş consideră că după Brexit României i se deschid oportunităţi politice interne, de colaborare a partidelor pentru un proiect de ţară, economice, prin atragere de noi investiţii, şi geostrategice, care ar face ca punctele sale de vedere să fie auzite la Bruxelles.

           “Momente de criză, cum este acesta, sunt şi momente de noi oportunităţi. În astfel de momente este important să iei decizii clare, ferme şi de asta întâlnirea pe care am avut-o la sfârşitul săptămânii trecute la Preşedinţie cu liderii partidelor politice e semnificativă pentru că această întâlnire poate să fie premiza unui nou proiect de ţară chiar în an electoral fiind sau oricum a unor principii, valori şi măsuri pe care să ne punem de acord, preşedintele ţării, Guvernul actual, partidele politice care vor urma să participe la alegeri şi să guverneze imediat după alegeri tocmai pentru a transforma acest moment în oportunitate”, a spus Cioloş luni la postul public de radio.

              În opinia premierului, sunt şi oportunităţi economice, nu doar politice, având în vedere faptul că indicatorii macroeconomici şi fiscalitatea scăzută pot atrage noi investiţii. “E important să consolidăm această imagine pozitivă printr-un bun control al bugetului, să dăm clar sentimentul că ţinem în mână bugetul public şi că în felul acesta ţinem în mână şi potenţialul de dezvoltare economică. Vor trebui luate măsuri în perioada imediat următoare pentru ca creştere economică să nu mai fie atât bazată pe consum, cât să o mutăm spre producţie şi asta presupune investiţii- şi asta înseamnă atât ameliorarea investiţiilor publice, cât şi stimularea investiţiilor private. Trebuiesc luate măsuri şi de consolidare a capitalului românesc, pentru că o dezvoltare durabilă a economiei şi a creşterii economice nu se poate baza doar pe investiţii străine”, a explicat premierul.