Trenduri moderne în predarea Fizicii

0
259

Fizica la catedră – poveşti moderne de succes. Studenţii Departamentului Fizică (Facultatea de Ştiinţe, Universitatea din Craiova) sunt invitaţi să participe la o serie de întâlniri cu cadre didactice cu experienţă în predarea acestui fascinant şi complet domeniu de studiu.  Astăzi, de la ora 10. 00, în Sala 330, studenţii o vor întâlni pe prof. Zhelyazka Raykova, University „Paisii Hilendarski” (Plovdiv), care va susţine prelegerea „Some modern trends in physics education in secondary school”.

Dezbaterii se va alătura şi prof. Gabriel Florian (Colegiul Național  „Carol I”, Craiova) pentru o analiză practică a celor două perspective didactice, din România, respectiv din Bulgaria.

Prin Proiectul Stagii de practică pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe vor fi subvenţionate 250 de stagii de practică pentru studenţii de la Fizică, Chimie, Matematică, Informatică şi Geografie. Tinerii participă la întâlniri cu angajatorii, târguri de joburi, vizite de studiu, concursuri, dar vor intra şi într-un program de consiliere şi orientare în carieră. Proiectul este co-finanţat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, este implementat în regiunea Sud-Vest Oltenia şi are ca obiectiv general dezvoltarea de competenţe profesionale cerute pe piaţa muncii şi creşterea gradului de ocupare pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Universităţii din Craiova.