Scandal cu meciuri trucate în Spania

0
126

Mai mulţi fotbalişti şi preşedintele clubului Huesca, Agustin Lasaosa, sunt cercetaţi în stare de arest pentru trucarea unor meciuri din prima şi a doua ligă spaniolă, acuzele fiind: constituire în grup infracţional, corupţie şi spălare de bani.

Capul reţelei ar fi Raul Bravo, fost jucător la Real Madrid,  între 2001 și 2007, perioadă în care a câștigat Liga Campionilor, în 2002, și două titluri, în 2003 și 2007. Bravo are și 14 selecții pentru naționala Spaniei.

Ceilalţi jucători anchetaţi sunt: Borja Fernández, care s-a retras la finalul acestui sezon şi a evoluat în ultimii 2 ani pentru Real Valladolid, Carlos Aranda, care s-a retras, are 38 de ani şi a evoluat la Numancia, Osasuna, Levante, Zaragoza sau Las Palmas, Samu Saiz a fost achiziţionat de Leeds în 2017 şi e sub formă de împrumut la Getafe, şi Inigo Lopez, care a semnat în iarnă cu Deportivo la Coruna şi a evoluat 3 sezoane pentru Huesca.

A fost percheziţionat sediul clubului Huesca, retrogradat în acest sezon. Preşedintele Agustin Lasaosa şi Juan Carlos Galindo, şeful staffului medical, sunt şi ei la sediul poliţiei pentru interogatoriu.

Ancheta a pornit de la suspiciunile legate de meciul Huesca-Gimnastica Tarragona, 0-1, din sezonul 2017 – 2018 din liga secundă spaniolă.