Papa Francisc a salutat delegația Romfilatelia

0
137

             Săptămâna trecută, Papa Francisc a întâlnit o delegație oficială din România. Printre membrii delegației s-a aflat și directorul general Romfilatelia, Cristina Popescu, care i-a prezentat pontifului macheta emisiunii filatelice dedicată apropiatei călătorii apostolice în România.

Papa Francisc și-a exprimat ”mulțumirile și aprecierile” pentru emisiunea filatelică dedicată apropiatei călătorii apostolice  pe care o efectuează săptămâna aceasta în România. Din delegaţie a mai făcut parte Laura Elena Chiorean, secretar general al Ministerului Afacerilor Externe al României și vicepreședinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România precum şi alți reprezentanți ai acestei instituții, membrii ”Cvartetului Transilvan”, însoțiți de ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, E.S. Liviu-Petru Zăpîrțan și alți membri ai Ambasadei.

Macheta emisiunii filatelice va fi pusă în circulație pe 31 mai 2019, prima zi a vizitei apostolice. Tot săptămâna trecută a avut loc un Concert de Gală susținut de «Cvartetul Transilvan» în onoarea călătoriei apostolice a Papei Francisc în România, organizat de Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun în cunoscuta Biserică ”Trinità dei Monti” din centrul istoric al Romei, având ca invitați reprezentanți ai Sfântului Scaun și ai Corpului diplomatic.