Preşedintele României: “Românii de pretutindeni să se susţină reciproc şi să participe la luarea deciziilor care le afectează viaţa”

0
96

presedintePreşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis astăzi, 28 mai a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Ca în fiecare ultimă duminică a lunii mai, astăzi sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni, zi în care, oriunde ne-am afla, redescoperim bucuria de a face parte dintr-un popor care a oferit atât de multe întregii lumi.

Cu atâţia români aflaţi acum peste hotare, cea mai bună manieră în care statul le poate recunoaşte contribuţia este să se pună în slujba lor.

Anul trecut s-au făcut unele progrese în ceea ce priveşte oferirea de servicii consulare online, simplificarea recunoaşterii diplomelor, susţinerea întoarcerii în ţară prin antreprenoriat, dar mai sunt multe de făcut.

Indiferent de domeniul în care muncesc, îmi doresc ca românii de pretutindeni să se susţină reciproc şi să participe la luarea deciziilor care le afectează viaţa.

La mulţi ani români, de aici sau de acolo!”

Pentru a marca această sărbătoare, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa luni, 29 mai a.c., ora 17:30, la Muzeul Naţional Cotroceni, la vernisajul expoziţiei „Aici – Acolo”