Poliţista din Olt care şi-a înjunghiat şeful, condamnată la 5 ani de puşcărie

0
136

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au condamnat-o, joi, 26 mai a.c. pe poliţista Melania Renghea din cadrul IPJ Olt, la 5 ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat asupra şefului ei, comisarul-şef Gheorghe Barbu. În plus, femeia trebuie să-i achite fostului şef 25.000 lei, daune morale şi materiale. Hotărârea este definitivă.renghea

Agenta IPJ Olt Melania Renghea a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova în anul 2013. Anchetatorii au reţinut că, „pe 26.12.2012, pe fondul unor neînţelegeri anterioare, inculpata Renghea Melania Celestina, agent principal de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, s-a deplasat cu un autoturism la domiciliul părţii vătămate B.G. (n.r. – Barbu Gheorghe) (comisar-şef de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt şi fostul său şef), care a invitat-o în casă, inculpata insistând să o însoţească în autoturism. După ce partea vătămată a urcat pe locul din dreapta al autoturismului, inculpata a pus în mişcare vehiculul, deplasându-se pe o distanţă de aproximativ 40 m, unde a oprit ca urmare a insistenţelor părţii vătămate. Partea vătămată a infirmat acuzele aduse de inculpată care, în momentul imediat următor, a înjunghiat-o în zona abdominală cu un cuţit de bucătărie (cu lama de 13,5 cm), pe care îl avea în autoturism, încercând să-i aplice şi o a doua lovitură în aceeaşi zonă”, după cum comunicau anchetatorii la momentul respectiv. Neînţelegerile dintre cei doi aveau la bază faptul că poliţista îşi reclamase şeful, dar şi pe alţi ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, procurori şi avocaţi că ar fi abuzat-o sexual, fapte neconfirmate.

După aproape 3 ani de proces, joi, 26 mai a.c., Curtea de Apel Craiova a pronunţat sentinţa definitivă, Melania Renghea fiind condamnată la 5 ani de închisoare cu executare. Asta după ce, în noiembrie 2015, Tribunalul Olt o condamnase la 3 ani de închisoare şi plata a 25.000 lei daune morale şi materiale către victima sa.