Ofiţerii anticorupţie doljeni sărbătoresc 11 ani de la înfiinţarea DGA

0
158

Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj marchează, pe 30 mai a.c., 11 ani de la înfiinţarea Direcţiei Generale Anticorupţie, ca singura structură specializată pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.dga 3

Activităţile desfăşurate de ofiţerii Serviciului Anticorupţie Judeţean Dolj s-au desfăşurat pe două paliere. Este vorba de prevenirea faptelor de corupţie, motiv pentru care s-au desfăşurat, de la începutul acestui an, 49 de activităţi de informare anticorupţie şi 55 activităţi de instruire preventivă anticorupţie. Totodată, s-a manifestat o preocupare constantă pentru extinderea spectrului de colaborare în materie, prin atragerea la colaborare a structurilor din administraţia publică, a unităţilor de învăţământ etc.

În plan combativ, poliţia judiciară din cadrul D.G.A.  – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj a efectuat cercetări într-un număr de 98 dosare penale, iar procurorii de caz au dispus începerea urmăririi penale în 76 dintre aceste dosare, fiind emise 20 rechizitorii şi dispuse măsuri administrative în alte 36 dosare penale. Pe parcursul anului, au continuat eforturile întreprinse pentru asigurarea unei bune relaţionări a Direcţiei Generale Anticorupţie cu cetăţenii, context în care au fost primite 28 petiţii soluţionate prin înaintarea către instituţiile competente şi 2 apeluri Tel-Verde.

Rezultatele pozitive obţinute au avut la bază şi buna cooperare interinstituţională cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă – S.I.P.I. Dolj, Serviciul Român de Informaţii – Secţia Dolj.

Permanent, punem la dispoziţia cetăţenilor Registrul de Petiţii şi Sugestii, prin intermediul căruia cetăţenii care ni se adresează pot depune petiţii. De asemenea, pot face sesizări prin intermediul liniei telefonice gratuite TELVERDE 0800.806.806, prin e-mail la adresa petitii.dga@mai.gov.ro  sau la numărul de telefon-fax 0251.553.951 aparţinând Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj  precum şi la adresa de e-mail dolj.dga@mai.gov.ro, a precizat comisar-şef Eugen Manafu, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj.