Europa League, vis pierdut

0
114

Universitatea Craiova mai are doar şanse teoretice să joace în cupele europene, după eşecul drastic de la Cluj

craiovaCu vestea remizei din derby-ul Moldovei, Universitatea îşi permitea şi un egal în Gruia pentru a rămâne cu şanse mari de a prinde locul de Europa League. Mogoşanu a aliniat echipa preconizată, cu Herghelegiu titular în locul lui Măzărache şi cu Popescu păstrat în poartă, deşi Straton era refăcut. Sperând şi ea la primul loc în play-out, care i-ar aduce o sumă mai consistentă din drepturile de televizare, CFR-ul a început în formula în care a abordat şi finala Cupei României, cu Dinamo. Seara proastă a Craiovei s-a anunţat din minutul 3, când Madson s-a accidentat, fiind înlocuit. Imediat, Bud anunţa festivalul CFR-ului, cu un şut care a ameninţat vinclul. Din aşezarea pe teren, îngrămădită în propria jumătate, Craiova a jucat la egal, deşi se spune că atunci când te mulţumeşti cu puţin, nu obţii nimic. Piese importante în ultima perioadă, Băluţă şi Bancu au fost mult sub aşteptări, deşi ei au creat singura ocazie a oltenilor din prima parte. Gazdele puteau înscrie înainte de pauză, la şutul frumos al lui Nouvier, care a fost aproape de bara din dreapta lui Popescu.

CFR, mai motivată, mai valoroasă

CFR-ul a jucat extrem de agresiv, de parcă ea ar fi avut ca ţel accederea în Europa League şi aproape jumătate din elevii lui Conceicao au primit „galbene” în prima parte. De la Craiova doar Achim a încasat avertisment în prima repriză, dar l-a dublat în debutul părţii secunde. Istvan Kovacs este un arbitru cu care CFR-ul a câştigat trofee, aşa că eliminarea a venit firesc. În inferioritate, Universitatea nu a rezistat mult timp şi a primit gol dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, deviată de Popov, Popescu fiind păcălit. CFR s-a distrat în continuare cu apărarea craiovenilor, victime sigure în Gruia.  Bud şi Nouvier au ratat ocazii uriaşe de a face 2-0, dar golul plutea în aer şi l-a marcat Jakolis, simplu, din careu. Moralul alb-albaştrilor a fost făcut zdrenţe, iar croatul a recidivat peste câteva minute, dintr-o fază asemănătoare, singur cu Popescu. Petrucci a făcut 4-0 şi gazdele zburdau în faţa unei echipe debusolate, incapabile de vreo reacţie. Practic, în 2 minute s-a decis meciul de la Cluj: eliminarea lui Achim şi devierea lui Popov, iar din minutul 50 nimic nu a mai contat. Dar cel mai mult a deranjat atitudinea Craiovei, una fricoasă, echipa a jucat la egal în faţa unui adversar mult mai motivat, mai agresiv şi care nu avea nimic de pierdut.

Cu 8 absenţi, Craiova poate termina campionatul pe locul 11

Ca să mai ajungă în Europa League, Craiova trebuie să bată Petrolul, iar Iaşiul să nu câştige la Timişoara, ceea ce este este foarte puţin probabil, din moment ce bănăţenii au retrogradat deja şi au încasat înfrângeri la scor în ultimele etape. În condiţiile în care Mogoşanu nu-i va putea folosi în ultima rundă pe Dumitraş, Achim, Acka, Kay, Madson, Nuno Rocha, Bancu şi Ivan, este foarte greu de crezut că Universitatea poate trece şi de o echipă resemnată precum Petrolul, aşa încât sunt şanse mari ca la finalul campionatului echipa din Bănie să se afle pe locul 11, chiar deasupra liniei, în cazul în care Iaşiul, Botoşaniul şi Chiajna obţin victorii.

CFR Cluj – Universitatea Craiova 4-0

Au marcat: Popov – autogol 52, Jakolis 58, 61, Petrucci 63.

Stadion: „Doctor Constantin Rădulescu”, spectatori: 2.000.

CFR Cluj: Marc 6 – Lopes 7, Larie 8, A. Mureşan 7, Camora 8 – Petrucci 8, Gomelt 6 (46 Lopez) 7, Carlos Ruiz 7 (77 Filipe Nascimento) 6 – Jakolis 8, Bud 7 (70 Beleck), Nouvier 7. Antrenor: Toni Conceicao.

Universitatea: L. Popescu 4 – Achim 3, Popov 4, Iliev 4, Vătăjelu 4 – Zlatinski 4, Madson (5 Mateiu) 4 – Băluţă 4, Nuno Rocha 4 (80 R. Petre) 4, Bancu 4 – Hergheligiu 4 (57 Măzărache) 4. Antrenori: Daniel Mogoşanu, Victor Naicu.

Arbitri: Istvan Kovacs 5.

Cartonaş roşu: Achim 47.

Universitatea Craiova – Petrolul

Stadion: „Extensiv”, duminică, ora 18

Universitatea Craiova: L. Popescu – Băluţă, Popov, Iliev, Vătăjelu – R. Petre, Mateiu, Zlatinski – Hergheligiu, Măzărache, Surugiu. Antrenor: Daniel Mogoşanu. Rezerve: Straton – Hodea, Iuga, Ed. Dina, Manea, Armăşelu, Luică.

Petrolul: I. Popescu – David, Mişelăricu, Benga, Beţa – Mareş, Bucşa, Astafei, Gavrilă – Paolucci, Pacar. Antrenor: Jerry Gane. Rezerve: Cobrea – R. Alecsandru, Costache, Inez, Prestia, Markos.