Gustavo îşi propune să devină un „fuoriclasse” în Liga I

0
97

Agentul mijlocaşului brazilian al Universităţii Craiova a împărtăşit presei din Italia impresiile sezonului de acomodare al lui Gustavo în fotbalul românesc

gustavoPe site-ul tuttomercatoweb, sub titlul „Un sezon bun pentru Gustavo. Mulţumim Univesităţii Craiova” ziariştii italienii discută cu Gaetano Montalbano, agentul brazilianului Gustavo Di Mauro Vagenin despre transferul în Bănie şi acomodarea mijlocaşului de 26 de ani la Universitatea. Cei de la tuttomercatoweb fac o scurtă prezentare a Universităţii Craiova, în introducerea materialului despre play-maker-ul care a impresionat în Serie C, la Salernitana, Novara sau Messina. „Universitatea Craiova, clubul din România renăscut în 2013 din cenuşa vechiului FC, are obiective măreţe. De această nouă aventură se ocupă patronul Mihai Rotaru, reuşindu-se promovarea imediată în Liga I, unde s-au obţinut clasări pe locul 5, respectiv 8, în următorii ani. Până la începutul stagiunii viitoare, urmează să fie inaugurat un stadion nou, construit din fonduri publice, care va avea 40.000 de locuri (n.r., noul stadion are 30.000 de locuri) şi care va găzdui meciurile „Leilor”, al căror preşedinte este acum Marcel Popescu. În lot se află şi mijlocaşul brazilian născut în 1991, Gustavo di Mauro, fostul jucător de la Salernitana, Novara şi Messina” scriu italienii.

„Gustavo a ales o echipă de mare tradiţie”

În continuare, agentul Gaetano Montalbano dezvăluie detaliile integrării lui Gutavo Di Mauro Vagenin la Craiova. „Gustavo s-a adaptat foarte bine în România, chiar dacă nu a fost uşor să schimbe ţara, obiceiurile şi să se obişnuiască rapid cu un altfel de fotbal. A făcut-o însă, şi acum este un jucător deja important pentru Universitatea Craiova. Încă de la prezentarea sa la noua echipă a fost anunţat ca principala achiziţie a clubului, în vara trecută. Gustavo are deja în palmares câteva evoluţii remarcabile, fiind folosit ca atacant de bandă sau ca şi coordonator de joc. A şi marcat câteva goluri importante, unul dintre ele contra rivalei Dinamo Bucureşti, într-un meci în care a fost considerat cel mai bun jucător de la Universitatea (în acel Dinamo – Craiova 2-1, din sezonul regulat, când Gustavo l-a înlocuit în minutul 24 pe Mateiu, iar în repriza a doua a obţinut un penalty, în urma căruia a şi marcat, după ce Ivan ratase)” spune Moltalbano.

Impresarul consideră că Gustavo va creşte treptat şi se va impune ca un jucător important în Liga I, scopul său fiind să prindă un contract la o formaţie importantă din Europa, la finalul contractului, scandent în 2019. „Gustavo a ales România, deoarece a fost ofertat de o echipă cu obiective importante, de un club de mare tradiţie în România. Conducerea actuală vrea să pună bazele unei echipe solide, pentru a nu se mai repeta eşecurile din anii precedenţi. Iar în acest sezon echipa s-a calificat în play-off şi are ca obiectiv participarea în cupele europene. Gustavo vrea să joace în astfel de competiţii, de aceea a ales  România, chiar dacă avea oferte imporante şi de la echipe din Italia. Are contract cu Universitatea până în 2019 şi până atunci vrea să aibă o cotă importantă pe plan internaţional. Cred că poate reuşi acest lucru, fiindcă are calităţile necesare. Dacă se va întoarce în Italia, o va face pe uşa din faţă” a declarat agentul lui Gustavo, Gaetano Montalbano.

5 goluri a marcat Gustavo pentru Universitatea Craiova