Tinerii liberali au promovat cartea în rândul craiovenilor

0
107

Săptămâna trecută, membrii Tineretului Naţional Liberal Dolj şi ai Cluburilor Studenţeşti Liberale Dolj au organizat o acţiune cu caracter cultural, prilejuită de Ziua Internaţională a Cărţii. Peste 200 de volume de proză şi poezie colectate în cadrul unei campanii interne a PNL, însoţite de un semn de carte inscripţionat cu un citat cu rol conştientizator, au fost împărţite persoanelor întâlnite în centrul Craiovei.

Prin intermediul acestei acţiuni s-a dorit informarea cetăţenilor cu privire la riscul reprezentat de neglijarea stării culturale a unei ţări.  Pe fiecare semn de carte oferit cetăţenilor împreună cu cărţile a stat scris citatul „Un popor fără cultură e un popor uşor de manipulat”, aparţinând celebrului filozof german Immanuel Kant. Totodată, tinerii liberali au îndemnat cetăţenii cărora le-au fost oferite cărţile să le dăruiască  la rândul lor mai departe pentru a fi lecturate şi de alte persoane. „Persoanele cărora le-am oferit cărţile cu prilejul acestei acţiuni au fost încântate si plăcut surprinse că partidele politice şi mai ales tinerii încă sunt preocupaţi de latura culturală a societăţii. Chiar am întâlnit persoane care s-au oferit să doneze cărţi pentru alte acţiuni viitoare de acest gen. Nu în ultimul rând, ţin să le mulţumesc colegilor care s-au implicat în realizarea acestei acţiuni ”, a precizat Doru Câplea, copreşedinte TNL Dolj. PNL a dorit ca prin această acţiune să atragă atenţia asupra numărului tot mai redus de persoane care mai alocă timp lecturii, aspect foarte îngrijorător pentru starea culturală a unei naţiuni! „Cărţile sunt oglinda educaţiei, un simbol al progresului societăţii, de aceea ne-am dorit să subliniem importanţa acestora, să promovăm şi să popularizăm lectura, în toate formele ei, mai ales în rândul tinerilor, care şi-au pierdut de-a lungul timpului  interesul pentru citit”,  a subliniat Slăvulete Ramona, Copreşedinte CSL Dolj

Un semnal de alarmă

Proiectul a avut un impact pozitiv, craioveii reacţionând cu multă responsabilitate la porvocarea lansată de tinerii liberali, la Craiova. „Acest proiect a avut ca punct de plecare o realitate tragicǎ şi anume lipsa interesului faţǎ de culturǎ. Tot mai multe persoane gǎsesc documentarea sau investiƫia culturalǎ în propria persoanǎ, o pierdere de timp. Prin aceastǎ acƫiune, am dorit sǎ tragem un semnal de alarmǎ şi sǎ readucem lectura pe una dintre cele mai înalte trepte ale interesului fiecǎruia dintre noi. Ţin sǎ menţionez cǎ proiectul a avut un impact pozitiv neaşteptat de mare asupra cetǎţenilor, care s-au declarat a fi surprinşi şi totodatǎ mulţumiţi de interesul nostru acordat acestui subiect.”,  a spus Chesini Rebeca, primvicepreşedinte TNL Dolj.