Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : „Liberalizarea regimului de vize este meritul exclusiv al cetăţenilor Republicii Moldova”

0
117

Cetăţenii Republicii Moldova au obţinut începând de astăzi regim liberalizat de vize pentru călătorii în toate statele membre ale spaţiului Schengen (plus România, Bulgaria, Cipru şi Croaţia), după aproape patru ani de negocieri, decizie a Uniunii Europene calificată drept una istorică de actuala guvernare pro-europeană de la Chişinău, care intenţionează în scurt timp să semneze şi Acordul de asociere la UE.

Republica Moldova este primul stat membru al Parteneriatului Estic care a obţinut liberalizarea regimului de vize. Eurodeputatul PDL Marian-Jean Marinescu, raportorul Grupului PPE pentru regulamentul de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova posesori ai unui paşaport biometric a menţionat că liberalizarea regimului de vize este meritul exclusiv al cetăţenilor Republicii Moldova, al guvernării pro-europene, şi că această decizie este un pas important către Uniunea Europeană. „UE nu face favoruri, dreptul de a circula liber este rezultatul muncii depuse la Chişinău. De aceia îi felicit pe cetăţenii Republicii Moldova, au făcut eforturi extraordinar de mari. Sunt alături de ei la fiecare pas către Europa. Moldova are nevoie de pacea, de stabilitatea şi de securitatea pe care Uniunea Europeană le oferă şi merită să primească statutul de ţară-candidat la aderare”, a declarat Marian-Jean Marinescu, care a fost şi raportor al Parlamentului European pentru propunerea de simplificare a eliberării vizelor pentru cetăţenii moldoveni.

amanunte in editia print de maine