Craiova mărşăluieşte spre Liga I

0
124

Golul lui Izvoranu a adus cele 3 puncte în meciul cu Bistriţa, unul controlat de echipa lui Balint

Publicul craiovean se strânge în jurul echipei care-l reprezintă şi speră într-o revenire în prim-planul fotbalului românesc. 5.000 de spectatori au venit să susţină echipa Băniei în obiectivul său de a reveni în Liga I, la o jumătate de secol de când a ajuns în premieră acolo. În debutul derby-ului de play-off cu Bistriţa, fanii au celebrat aniversarea cu mesajul: „50 de ani – prima promovare, Ştiinţa n-a murit, redevine mare”. Şi cei care trebuie să readucă Bănia la nivelul aşteptat au continuat marşul victorios, ajungând la 8 succese consecutive, dintre care 7 cu Balint pe bancă. Cu un adversar extrem de precaut, Craiova a controlat prima parte, dar rar a fost cu adevărat periculoasă. Curelea a fost din nou cel mai important jucător, pe mingile recepţionate şi protejate de el croindu-se şi ocaziile alb-albaştrilor. Golgheterul seriei a fost aproape de gol cu un călcâi spectaculos din 6 metri, iar oaspeţii au ripostat prin voleul peste transversală al lui Brumă. Când echipa lui Balint se împotmoleşte la construcţie, rezolvă meciul cu o lovitură de cap şi contra Bistriţei şi-a respectat obiceiul. Varga a centrat, iar cuplul de stoperi a colaborat cu două pentru deschiderea scorului, Ljubinkovic servindu-l la „alley-oop” pe Izvoranu. Repriza a doua n-a adus o replică a oaspeţilor, împuţinaţi prin eliminarea lui Mărginean, dublu avertizat, dar nici Craiova n-a forţat desprinderea în superioritate. Centralul Dumitru a declanşat din exces de zel o ploaie de cartonaşe galbene, gazdele primind nu mai puţin de şapte. Balint le-a arătat fanilor cum arată viitorul, atacatul de 17 ani Andrei Ivan primind primele minute pe „Ion Oblemenco” şi n-a fost deloc copleşit de moment. Doar Viorel Ferfelea mai putea puncta în partea secundă, dar cele două pase-cadou de la Ganea şi Curelea n-au fost transformate în assist-uri de sărbătoritul zilei. În urma rezultatelor din etapa a doua a play-off-ului Seriei a II-a, Craiova şi Mureşul se desprind înaintea duelului direct şi probabil că vor merge împreună în Liga I, dincolo de contestările reciproce.

Balint: „Victoria este importantă, deşi jocul a fost slab”

Antrenorul Gabi Balint a declarat la final: „Am învins, asta este cel mai important, însă jocul a fost destul de slab. Bistriţa o echipă bine organizată defensiv, a jucat cu doi fundaşi dreapta, să blocheze partea noastră stângă, unde-i aveam pe Varga şi  Vătăjelu. Gloria este echipă disciplinată, căreia dacă nu reuşeşti să-i machezi repede, rişti să ai probleme, aşa cum ni s-a întâmplat nouă în prima parte“. Despre debutul tânărului Andrei Ivan, Balint a spus: „Am ţinut mult să-l folosesc, doream să debuteze acasă, mai ales că în zilele următoare va pleca la echipa naţională de juniori. Este un jucător care promite. La Târgu Mureş va fi un joc de o altă factură. Întâlnim o echipă care se deschide, iese la joc, ceea ce ne place“.  Căpitanul Mihăiţă Pleşan a declarat: „Îmi doresc să batem mereu cu 1-0 şi să luăm punctele. Important e că am câştigat şi acest meci, al doilea din play-off. Astfel, rămânem pe primul loc şi ne ducem la Târgu Mureş să câştigăm şi să ne consolidăm astfel poziţia. Mă bucur pentru Izvoranu că a marcat, dar în primul rând este bine pentru întreaga echipă”.

Coroian: „Gazdele au câştigat pe merit”

Directorul tehnic al Gloriei, Remus Vlad, a declarat după meci că echipa sa merita un egal, deşi aceasta a avut o singură ocazie de gol: „A fost un meci echilibrat şi cred că meritam un egal, pentru că am avut perioade bune în repriza a doua, de dominare. Dacă nu jucam în inferioritate numerică, poate reuşeam să egalăm. Mai sunt jocuri de disputat, încercăm până la final să promovăm”. Antrenorul Cristi Coroian a fost mai realist şi a recunoscut că Universitatea s-a impus meritat: „Voiam să nu pierdem, însă nu întotdeauna planul de acasă se potriveşte şi în târg. Craiova a câştigat pe merit, a fost mai periculoasă, noi puteam mai mult decât am arătat. Mai sunt 24 de puncte în joc şi se poate întâmpla orice. Se doreşte cu adevărat promovarea la Bistriţa, avem finanţare pentru a ţine o echipă în prima ligă, dar nu una cu vedete”.

Universitatea Craiova – Gloria Bistriţa 1-0

A marcat: Izvoranu 43.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 5.000.

Craiova: Brac 7 – Kitanovski 5 (Fl. Pătraşcu 46) 6, Ljubinkovic 7, Izvoranu 7, Vătăjelu 7 – Ad. Ionescu 6, Ferfelea 6, Pleşan (cpt.) 6 – Cr. Ganea  6 (A. Ivan 70) 6, Curelea 7, Varga 6 (Sin 76) 5. Antrenor: Gabi Balint.

Gloria: Albuţ (cpt.) 7 – Budăcan 6, Hlinca 6, Chibulcutean 6, D. Sânmărtean 5 – Ţârcă  5 (O. Bucur 82) 5, Mărginean 4, Fizeşan 5 (Curtuiuş 63) 5, M. Chiţu 6 – Feher 6, Brumă 6 (Ţegle 67). Antrenor: Cristian Coroian.

Eliminat: Mărginean ’64

Liga a II-a, seria a 2-a, play-off

Universitatea Craiova – Gloria Bistriţa           1-0

FC Olt Slatina – Metalul Reşiţa                      0-1

CSM Rm. Vâlcea – ASA Tg. Mureş              1-2

Clasament play-off

1. Universitatea           12        7          2          3          18-11   23

2. ASA Tg. Mureş       12        6          3          3          14-9     21

……………………………………………………………………………………….

3. Gloria Bistriţa          12        4          5          3          12-11   17

4. Metalul Reşiţa         12        5          1          6          11-13   16

5. CSM Rm. Vâlcea    12        3          4          5          11-14   13

6. FC Olt Slatina         12        2          3          7          6-14     9

Etapa viitoare (sâmbătă, 3 mai): ASA Tg. Mureş – Universitatea Craiova (ora 16), Metalul Reşiţa – CSM Rm. Vâlcea, Gloria Bistriţa – FC Olt.