Amnezia de primăvară a lui Eugen Marinescu

0
52
Eugen Marinescu

Abia revenit la serviciu, după o lună şi jumătate de concediu medical, şeful Serviciului Juridic din Prefectura Dolj, Eugen Marinescu, nu pare deloc în apele lui. Lucru firesc, din moment ce este lipsit de dreptul de semnătură şi, în plus, cu destule probleme delicate, încă nerezolvate. S-a întors, aşadar, la muncă, afectat, se pare, de o amnezie – nu se ştie dacă una trecătoare sau retrogradă. Ca şi cum începerea urmăririi penale de către DNA – Serviciul Teritorial Craiova – despre care Prefectura Dolj a fost înştiinţată oficial într-una din zilele de sfârşit ale lunii martie a.c. – ar fi un banal amănunt. Eugen Marinescu s-a întors la muncă decis să conteste Ordinul nr. 98/09.03.2011, emis de prefectul de Dolj, Nicolae Giugea – prin care i-a fost retras dreptul de semnătură –, depunând în acest sens o plângere prealabilă la Prefectură, care, potrivit afirmaţiilor acestuia, va fi urmată, în funcţie de răspunsul primit, de o acţiune în contencios administrativ la Tribunalul Dolj. Eugen Marinescu susţine că prin ordinul emis, prefectul i-ar fi ridicat dreptul de semnătură doar pe actele administrative emise de instituţie, respectiv pe cele ale Comisiei judeţene de aplicare a legilor fondului funciar, dar nu şi de pe referatele privind legalitatea hotărârilor emise de autorităţile locale. Ca şi cum dezordinea administrativă promovată sistematic, abaterile de tot felul, şi multe altele, ar avea grade de comparaţie. Ori, Eugen Marinescu s-a dovedit, de-a lungul timpului, consecvent cu sine, executând ceea ce i s-a dispus, punând Instituţia Prefectului Dolj în situaţii dintre cele mai nedorite. Nu mai invocăm acum, faptul că, având acceptul său, după revocarea din funcţie a predecesorului actualului prefect de Dolj, respectivul a mai acordat avize de legalitate pe acte administrative. Dar, vom reveni asupra acestui detaliu.

Nicolae Giugea

Reamintim că decizia de retragere a semnăturii a survenit după ce în presă au fost semnalate mai multe nereguli cu privire la circuitul unor documente în instituţie, documente privind dreptul de proprietate şi, în general, nerespectarea  legislaţiei funciare. „Până se va finaliza această acţiune de verificare şi analiză a activităţii Serviciului Juridic din Prefectura Dolj, pe care l-a coordonat domnul Marinescu, i-am ridicat dreptul de semnătură, ca să nu existe nici din partea dumnealui vreo tentaţie, nici din partea mea vreo suspiciune că s-a întâmplat ceva între timp. Îşi desfăşoară în continuare activitatea în cadrul Serviciului, dar nu mai acordă viză de legalitate pentru documentele emise de serviciul respectiv. Dreptul de semnătură a fost preluat de consilierul juridic Marian Mirea”, declara, pe 15 martie a.c., prefectul de Dolj, Nicolae Giugea.

Prevalându-se de statutul de funcţionar public, Eugen Marinescu încearcă marea cu degetul, deşi vremea lui… s-a dus. Poate fi trimis la reevaluare, şi aşa necesară, dacă nu cumva DNA – Serviciul teritorial Craiova rezolvă mai adecvat lucrurile. Şi ne referim aici şi la „povestea” Bechet, în care Eugen Marinescu este băgat, cum se spune, până la gât.