Fotbal: Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit jucător al lumii

0
65

Cristiano Ronaldo este cel mai bine plătit fotbalist din lume. Starul lui Real Madrid a obţinut venituri de 87,5 milioane de euro în sezonul 2016-2017, potrivit France Football.

Portughezul l-a depăşit pe rivalul Lionel Messi (76,5 milioane de euro) şi pe coechipierul acestuia de la Barcelona, brazilianul Neymar, cu 55,5 milioane de euro.

Al patrulea în top s-a clasat galezul Gareth Bale (Real Madrid), cu 41 de milioane de euro, iar argentinianul Ezequiel Lavezzi, de la Hebei Fortune (China), e al cincilea, cu 28,5 milioane de euro.

Cifrele prezentate de France Football iau în considerare salariile brute, primele şi veniturile din publicitate realizate în actualul sezon.

La antrenori, cel mai bine plătit, în acest sezon, este Jose Mourinho (Manchester United), cu 28 de milioane de euro. Italianul Marcello Lippi e al doilea, cu venituri de 23,5 milioane de euro, realizate în China, iar fostul antrenor al lui PSG, Laurent Blanc, completează podiumul, cu 20 de milioane. În top 5 se mai află Carlo Ancelotti (Bayern Munchen) şi Pep Guardiola (Manchester City), cu 15,8, respectiv 14,5 milioane de euro.