Acţiuni de igienizare pe râul Jiu

0
79

igienizare jiuDe Ziua Mondială a Apei, Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, a desfăşurat o serie de acţiuni menite să conştientizeze importanţa şi ponderea pe care apa o are în susţinerea vieţii şi dezvoltarea economico-socială a umanităţii. În acest an, motto-ul sub care s-a  celebrat Ziua Mondială a Apei, „Apa şi apa uzată”, a reprezentat un mesaj care a evidenţiat faptul că apa este un element indispensabil vieţii şi că de calitatea ei depinde calitatea sănătăţii noastre şi respectiv a vieţii.

          Cu această ocazie, Administraţia Bazinală de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a desfăşurat o serie de acţiuni menite să conştientizeze importanţa şi ponderea pe care o are apa în viaţa fiecăruia.  Printre acestea s-a numărat şi acţiunea de salubrizare a râului Jiu, pârâului Prodila, organizată ieri,  de salariaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj. Aceştia au colectat 50 de metri cubi de gunoi pe porţiunea igienizată, zona Podari aval Pod CF până la confluenţa cu pârâul Prodila şi pr. Prodila până la intrarea în comuna Podari. Cea mai mare cantitate de gunoi a reprezentat-o cel menajer şi moluz rezultat din materiale de construcţii.

          Deşeurile colectate au fost transportate şi depozitate la Depozitul de gunoi Eco Sud Mofleni. La această acţiune au fost implicate resurse umane şi materiale ale S.G.A Dolj: două formaţii de lucru, 2 autobasculante, un buldoexcavator şi două autoutilitare.