Parteneriat inter-instituţional / Agricultura vrea date statistice pertinente, în politicile sale

0
222

 Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a avut, în data de 24 martie 2016, o întâlnire la sediul instituţiei cu o delegaţie a Institutului Naţional de Statistică condusă de preşedintele Tudorel Andrei, pentru a discuta un Plan de măsuri vizând îmbunătăţirea colaborării dintre cele două instituţii. Acesta presupune optimizarea sistemului de colectare a datelor statistice în vederea reducerii costurilor şi a creşterii exactităţii acestora, cu o diseminare mai largă a informaţiilor, cu sprijinul resurselor administrative ale mai multor instituţii.

În mod concret, se doreşte semnarea unui Memorandum de cooperare între cele două instituţii, privind asigurarea unui sprijin reciproc în domeniul statisticii agricole care să aibă la bază un Plan de măsuri cu acţiuni efective, instituţiile responsabile, termene finale şi rezultate. Acesta va reglementa conţinutul şi derularea acţiunilor de cooperare viitoare între MADR şi INS în domeniul sistemului informaţional statistic.

Ministrul Agriculturii a afirmat că „o situaţie cât mai precisă a datelor de care dispunem pe toate domeniile – de la producţiile realizate, număr de animale, personal angajat în agricultură, până la indicatori sociologici vizând dezvoltarea mediului rural – ajută Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în elaborarea şi implementarea unor politici realiste şi pragmatice care să servească în mod optim necesităţile fermierilor”. În următoarea perioadă vor avea loc întâlniri între experţii tehnici ale MADR şi INS pentru a stabili detaliile Planului de măsuri pentru îmbunătăţirea colaborării dintre cele două instituţii.