În prag de alegeri locale / Vela, localitatea unde doljenii dau năvală

0
110

Consilierul judeţean Marian Irinei şi-a exprimat ieri temerea, că la Vela, alegerile locale ar putea fi fraudate, mai bine zis, votul… ar putea fi viciat. Metoda pare a fi una patentată. Un număr mare de cetăţeni din localităţile din jurul  comunei Vela, în special din Terpeziţa, dau năvală zilele acestea să-şi obţină viză de flotant. 167 de doljeni, în trei luni de zile, de la începutul anului, au solicitat viză de flotant. Aceştia s-au îndrăgostit efectiv de această comună, dragostea ţine până la alegeri, după, se duce fiecare la el acasă.  Metoda „viza de flotant” s-a mai aplicat la alegerile parlamentare din 2012, dar şi la cele prezidenţiale din 2014. Se vorbeşte şi de un dosar penal…în lucru, momentan.

Consilierul judeţean a vorbit despre ce înseamnă o competiţie politică, acesta spune că doreşte ca şi la Dolj, asemenea judeţelor din Ardeal, alegerile să fie corecte. „Din punct de vedere al competiţiei politice suntem într-un an electoral. Avem alegeri locale în iunie şi alegeri parlamentare în toamnă. Vă mărturisesc că sunt unul dintre politicienii locali care are întâlniri săptămânale cu reprezentanţii organizaţiilor noastre, cu activul de partid, cu primari, dar şi cu oameni care nu sunt înregimentaţi politic, locuitori ai judeţului Dolj. Desfăşor această activitate nu doar când suntem într-o competiţie electorală. De mai bine de cinci ani de zile, preocuparea mea este politica, politica pentru oameni. Sunt la curent cu o serie de probleme cu care se confruntă locuitorii judeţului Dolj. Dar acest lucru, desigur nu este suficient. Oamenii vor soluţii, vor politicieni implicaţi care să facă ceva pentru ei. Mai avem aşadar o lună de zile până intrăm în campania electorală. Noi, PNL Dolj considerăm că lupta politică este una corectă, una transparentă”, susţine Marian Irinei.

În trei luni de zile, 167 de cereri pentru vize de flotant

Reprezentantul administraţiei judeţene susţine că a constatat anumite mişcări, care nu sunt legale. Acesta se referă la cei care solicită viză de flotant, în prag de alegeri. Pe la colţuri se vorbeşte de vize pe bani. Rămâne ca oamenii legii să înceapă vericările şi asta pentru că legea îi obligă. Irinei susţine că cei care decid soarta unei localităţi sunt oameni care nu trăiesc acolo, dar vin şi votează, doar pentru a face un joc. „Ce am constatat eu prin deplasările mele în teritoriu. Că noi ne confruntăm cu fenomenul vizelor de flotant sau a vizelor de reşedinţă, cum se mai spune. Astăzi ( n.r ieri) vin cu un exemplu concret. Este vorba de comuna Vela, din judeţul Dolj. Aici, PSD Dolj pregăteşte fraudarea alegerilor. Cu aproximativ o săptămână de zile în urmă am depus la punctul de lucru al Serviciului de Evidenţă a Populaţiei, la Sălcuţa, acolo unde este arondată Vela o adresă prin care am solicitat în calitate de consilier judeţean a mi se elibera o listă cu cetăţenii care în lunile ianuare, februarie şi martie au solicitat şi au obţinut viză de flotant în localitatea Vela. Am primit şi răspuns foarte rapid şi vreau să vă dau citire acest răspuns. Aşadar, sunt informat că în cele trei luni au obţinut vize de flotant în localitatea Vela un număr de 167 de cetăţeni. Nu s-a dat numele acestora pentru că nu este legal. Stau şi mă întreb …o fi vorba de refugiaţii aceia din Siria sau e vreun mare investitor în Vela şi face angajări astfel încât lumea se îngrămădeşte să facă vize de flotant la Vela. Nu cumva se pregăteşte fraudarea alegerilor în comuna respectivă ?! Există un precedent de la alegerile trecute. Eu cunosc cel puţn cinci – şase comune unde au fost deschise dosare penale, tocmai pe acest motiv, pe aceste vize de flotant. Vreau să somez pe cei care se pretează la astfel de practici că se expun unui dosar penal. Trag un semnal de alarmă şi mă adresez prefectului judeţului Dolj să dispună verificarea prin intermediul instituţiei din subordinea domniei sale, a Poliţiei Române, pentru că avem şi temei legal”, a mai spus consilierul judeţean Marian Irinei.