„Competiţia Tinereţii”: Astăzi are loc proba de cultură generală

0
40


Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Inspectoratul Școlar Judeţean Dolj şi Consiliul Judeţean al Elevilor Dolj organizează astăzi, de la ora 14.00, proba de cultura generală. Aceasta se desfăşoară la  Facultatea de Drept “Nicolae Titulescu” şi face parte din proiectul „Competiţia Tinereţii” – ediţia a VI-a, al cărui scop este stimularea participării elevilor la activităţi extraşcolare.

Lansat în luna septembrie a anului 2013, proiectul, structurat pe 11 probe, vrea să arate comunităţii craiovene că tinerii reprezintă cea mai bună investiţie în viitor. Competiţia se va încheia în luna iunie 2014, prilej cu care organizatorii şi partenerii lor vor desemna pe baza punctajului acumulat “Liceul Anului 2014”.

“La proba de cultură generală s-au înscris 13 din cele 16 licee participante în competiţie. Fiecare liceu participă cu un echipaj alcătuit din 4 elevi, selectaţi de fiecare dintre competitori pe baza unui test relevant. Pentru această probă organizatorii au pregătit un set din 50 de întrebări care vizează cunoştinţe de cultură generală. Punctajul maxim este de 150 de puncte, fiecare răspuns corect fiind cotat cu 3 puncte”, a  precizat Alina Ionescu, director în cadrul Direcţiei pentru Sport şi Tineret Dolj.