Dragnea: UDMR trebuie să decidă dacă rămâne complice la această guvernare dezastruoasă

0
337
Liviu Dragnea

UDMR ar trebui să decidă până la vară dacă rămâne sau nu în continuare la guvernare, a declarat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. Acesta a menţionat că nu agreează ideea termenelor şi ultimatumurilor, dar crede că UDMR ar trebui să decidă într-un „timp rezonabil” dacă va trece de partea opoziţiei, iar „rezonabil” ar însemna, în opinia sa, până cel târziu în această vară.
”UDMR trebuie până la vară să decidă dacă rămâne complice la această guvernare dezastruoasă. Nici nu ştim de ce mai stau la guvernare. Şi comunitatea maghiară se confruntă cu aceleaşi probleme ca şi românii. Nici ei nu au locuri de muncă, au pensii mici, au necazuri şi neajunsuri”, a declarat Liviu Dragnea. În acest context, secretarul general al PSD a mai spus că, în opinia sa, nici legea statutului minorităţilor naţionale şi nici reorganizarea regiunilor de dezvoltare nu vor fi adoptate de Parlament în forma propusă de UDMR. „Coaliţia de la guvernare funcţionează doar atunci când nu trebuie să voteze, când (parlamentarii – n.r.) sunt ţinuţi legaţi în bănci. Când trebuie să adune voturi nu funcţionează. Şi ar putea să fie o problemă la adoptarea acestei legi (a minorităţilor naţionale, n.r.)”, a declarat Liviu Dragnea.
Legea statutului Minorităţilor Naţionale propusă de UDMR se află în prezent în dezbaterea Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor.