Fu’ de rău, la Buzău, pentru Cicâldău & co.

0
681

Marea schimbare în bine remarcată de unii “specialişti” de la sosirea grecului Ouzounidis la Universitatea Craiova este evidentă, dar nu în sens pozitiv. Pentru cine vrea să vadă, nu să se prosterneze în faţa oricărui străin care descinde prin Bănie. Fără a interpreta modificarea sistemului de joc, sau alte aspecte tactice, facem un scurt rezumat a ceea ce s-a întâmplat de la sosirea noului antrenor. Astfel, Craiova marcat 2 goluri în 4 meciuri, ambele din faze fixe, Cicâldău transformând un penalty şi o lovitură liberă. De când a venit grecul, Craiova nu mai are ocazii, la Botoşani nu a făcut decât să apere tot meciul avantajul luat în start, la Clinceni nu a avut nici măcar o şansă de gol în repriza a doua, iar cu Hermannstadt, în partea secundă, a fost numai lovitura de cap a lui Constantin. Ultima “ispravă”, pe teren neutru, cu Chindia; nicio ocazie clară de gol de partea Universităţii, în timp ce modesta echipă a lui Săndoi, care nici nu mai ştia când câştigase un meci, a marcat, a ratat un penalty şi putea să facă 2-0 în ultimul minut.

Primul eşec în deplasare după aproape un an

Nici organizarea defensivă, atât de lăudată de aceiaşi “specialişti”, nu prea îşi merită elogiile. Dacă Bârsan acorda acel penalty meritat Botoşaniului, dacă Academica ar fi marcat la cele două mari ocazii din partea secundă, dacă Hermannstadt egala la ultima fază, din acea dublă ocazie uriaşă, atunci vorbeam de un început de mandat horror pentru grec. În sfârşit, cu Ouzounidis, Craiova a pierdut primul meci în deplasare (nici măcar n-a fost deplasare, s-a jucat pe teren neutru) după aproape un an, ultima înfrângere pe teren străin fiind pe 8 martie 2020, 1-4 cu FCSB. Deocamdată, Ouzounidis l-a egalat la înfrângeri pe Papură, cel care a pierdut totuşi cu FCSB, nu cu biata Chindia. Până la seriile de victorii ale lui Bergodi mai e cale lungă de bătut pentru elen. Sigur, timp va mai avea Ouzounidis, trebuie aşteptat să-şi implementeze strategia, ideile tactice, să simtă jucătorii şi campionatul, să nu se mai păcălească uşor, crezând că “în România multe echipe joacă ofensiv, nu sunt preocupate de apărare”, când de fapt e invers. Judecând acest început de mandat, trebuie remarcat jocul slab al echipei. Practic, în ultimii 5 ani, Craiova nu a avut atât de puţine ocazii decât cu Ouozounidis şi cu Piţurcă.

Gafe inexplicabile ale stoperilor Craiovei

Ştiinţa pierduse şi în tur cu echipa lui Săndoi, dar atunci fusese o conjunctură nefericită, cu mulţi absenţi, cu multe ocazii ratate şi cu un penalty inventat de arbitrul Cătălin Popa. Dacă în tur Marius Constantin decisese meciul fără vină, acum îşi poate asuma fără probleme golul primit, lăsându-le un procent mic lui Screciu şi Camara, de la eroarea ultimului plecând contraatacul. Papp fusese şi el letargic în tur, dar pe un post inedit de fundaş stânga, de această dată a gafat din poziţia sa obişnuită, de stoper, la faza penalty-ului. Săndoi a făcut ce ştie: se apără supraaglomerat, dar să nu-ţi creezi nicio ocazie şi să mai şi primeşti gol de la modesta Chindia, e destul de grav. Acest joc a fost printre rarele în care nu poţi scoate în evidenţă nici măcar un jucător al Universităţii, atât exprimarea individuală, cât şi cea colectivă, suferind teribil.

Săndoi, 2 victorii cu Craiova, ajutat de arbitri

Meciul în sine a fost previzibil, precum tactica ambelor echipe. În acest moment, Ştiinţa nu ştie să ajungă la poarta adversă, implicit nu poate marca, iar Chindia e construită pe modelul Săndoi: apărare şi contraatac, chiar dacă, teoretic, joacă într-un sistem 4-4-2 care s-ar presupune că e ofensiv.  Sigur, vicecampioana a avut un penalty clar, la faultul asupra lui Ivan, dar lovituri de pedeapsă trebuia să primească şi la Botoşani, şi la Giurgiu şi cu Argeşul acasă, iar la Cluj a avut gol valabil, dar neacordat, aşa că sunt deja obişnuite astfel de probleme. Săndoi a bătut de două ori Universitatea în acest sezon, de fiecare dată ajutat de arbitri.

 

Chindia – Universitatea Craiova 1-0

A marcat: Iacob 80.

Chindia Târgovişte: Aioani – Căpuşă, Piţian, Celea, C. Dinu – Dulca, Raţă (88 Kocic), Iacob, Dumitraşcu – D. Popa (55 Neguţ), D. Florea (74 Berisha). Antrenor: Emil Săndoi

Universitatea Craiova: Pigliacelli 5 – Vlădoiu 4 (82 Fedele), Papp 3, M. Constantin 3, Bancu 4 – Nistor 4, Mateiu 4 (73 Screciu) 3 – Căpăţână 2 (61 Camara) 3, Cicâldău 5, Baiaram 5 (73 Tudorie) 5 – Ivan 5 (82 Vătăjelu). Antrenor: Marinos Ouzounidis

Arbitru: Istvan Kovacs 4.

 

Foto: ucv1948.ro