Concert cu muzică din filme şi jocuri video celebre

0
69

Filarmonica „Oltenia” va prezenta vineri, 1 martie, de la ora 19.00, un concert inedit, cu muzică din filme şi jocuri video celebre, susţinut de Orchestra Simfonică, sub bagheta dirijorului italian Ivano Guagnelli, cu proiecţii şi efecte video realizate de Riccardo La Chioma. „Este un eveniment aşteptat cu nerăbdare de public, care s-a grăbit să achiziţioneze bilete, încă de la începutul acestei săptămâni nemaifiind locuri disponibile pentru acest concert”, declară reprezentanții instituției.

 

Ivano Guagnelli a absolvit Conservatorul „Alfredo Casella“, urmând cursurile de pian principal (cu prof. Drahomíra Biligova) și muzică de cameră (cu prof. Luisa Prayer). În prezent este masterand la Conservatorul „Santa Cecilia”, unde studiază cu maestrul Remo Zucchi. De asemenea, studiază dirijat de orchestră și a urmat cursuri de măiestrie cu Gian Luigi Zampieri. Compozitor și aranjor a numeroase coloane muzicale pentru spectacole de teatru, a colaborat cu importante teatre italiene şi din Europa, participând la festivaluri naţionale şi internaționale. A colaborat cu nume de referinţă, cum ar fi: Lisa Ferlazzo Natoli, Manuela Giordano, Mascia Musi, Massimo Venturiell, Tosca Donati. A compus muzică pentru filme de scurt metraj, în colaborare cu maestrul A. Contorni și pentru documentare difuzate în circuitul național și internațional („A Bocca Piena” în regia lui M. Giordano, „The Age of Komunalky” în regia lui F. Crivaro). Ca dirijor de orchestră, colaborează atât cu orchestre simfonice, cât și cu ansambluri de muzică pop, iar în 2017, în colaborare cu Riccardo La Chioma, a înființat „Player 2 Orchestra”, un proiect muzical destinat interpretării de muzică din filme şi jocuri video.

 

Riccardo La Chioma a absolvit Conservatorul „Santa Cecilia” din Roma – specializarea Orgă, în anul 2010, iar în anul 2018 a absolvit, cu diplomă de onoare, secţia de Compoziție Aplicată Imaginilor, la Conservatorul „A. Casella” (L’Aquila) cu maestrul Carlo Crivelli, cu care colaborează în calitate de asistent („L’ora Legale” di Ficarra e Picone, „Io sono Tempesta” de D. Lucchetti, „Fai bei sogni” de M. Bellocchio). Ca şi compozitor de coloane sonore și inginer de sunet, a lucrat cu „Academia de Arte Frumoase” din Roma, cu Centrul Experimental de Cinematografie „Aquila” și cu Asociația pentru Oportunități de Criză „Onlus” (Roma). Lucrările sale au fost difuzate în public la evenimente de prestigiu, cum ar fi Festivalul Internațional „Arpissima”, Societatea de Concerte „Barattelli2”, Festivalul „ElettroAQustica”. În 2017, primește o diplomă de merit în competiția internațională „Sound of Silence”, organizată de Edison Studio, cu o coloană sonoră pentru filmul de scurt metraj „The Fall of the House of Usher” (James Sibley Watson și Melville Webber, 1928). A absolvit cursul de formare în Show Management, cu proiectul „Backstage on Stage”, promovat de Regiunea Abruzzo și de Universitatea din Teramo. Din 2013 până în 2018, a fost iniţiatorul și coordonatorul evenimentului multidisciplinar „Fatti di Musica”, organizat de Conservatorul „Alfredo Casella” și a fost colaborator artistic în cadrul proiectului „I Solisti Aquilani”.

 

În program:      

Manaka Kataoka & Ryo Nagamatsu/arr. Andrés Soto: „Zelda: Breath of the Wild” (tema trailer)

Greg Edmonson/arr. Riccardo la Chioma: Tema lui Nate din „Uncharted 3”

Inon Zur/arr. Andrés Soto: „Fallout 4” (tema principală)

Michael Hunter, Craig Conner/arr. Andrés Soto: „Grand Theft Auto: Medley”

Rom Di Prisco/arr. Andrés Soto: „Fortnite” (tema principală)

Hikaru Utada/arr. Ivano Guagnelli: „Kingdom Hearts” (uvertura)

Marcin Przybyłowicz/arr. Riccardo la Chioma: Geralt of Rivia din „The Witcher III”

Thomas Bangalter&Guy-Manuel de Homem-Christo/arr. Ivano Guagnelli: Adagio for Tron din „Tron Legacy”

Michael Stein&Kyle Dixon/arr. Alessio Contorni: „Stranger things” (tema principală)

Emiliano Imondi: Please Wait, I’m Loading

Koji Kondo/arr. Alessio Contorni: „Super Mario Bros” Suite

Kristofer Maddigan/arr. Andrés Soto: Suita simfonică din „Cuphead”

Ramin Djawadi/arr. Riccardo la Chioma: „Game of Thrones” (tema principală)

Brian Tyler/arr. Andrés Soto: Assassin’s Creed IV: Under the Black Flag (tema principală)

Jeremy Soule/arr. Riccardo la Chioma: „Skyrim” (tema principală)

Kazuma Jinnouchi/arr. Ivano Guagnelli: „Halo Canticles” din „Halo 5”

John Williams: „E. T.” (tema principală)

Alan Silvestri/arr. Ivano Guagnelli: „Avengers” (tema principală)