Trei fotografi români, între primii 50 din lume

0
399

Juriul ediţiei din acest an a prestigiosului concurs de fotografie Sony World Photography Awards a selectat lucrări realizate de trei fotografi români, incluzându-le între primele 50 de fotografii din lume la secţiunea Open. Premiile Sony World Photography reprezintă cea mai diversă competiţie de fotografie din lume. La cea de-a 11-a ediţie au fost înscrise nu mai puţin de 320.000 de fotografii realizate de fotografi din peste 200 de ţări şi teritorii, reprezentând unele dintre cele mai bune instantanee obţinute de-a lungul anului trecut. Fotografiile înscrise în concurs sunt incredibil de diverse, atât din punct de vedere al genului fotografic, dar şi ca stil şi subiect.

Concursul de fotografie Sony World Photography Awards are patru secţiuni: Professional, Open, Youth şi Student Focus. La fiecare secţiune, juriul alege 40 de menţiuni şi 10 fotografi pentru lista scurtă. Dintre cei 10 va fi ales câştigătorul secţiunii.

Competiţia la secţiunea Open, care răsplăteşte cea mai bună fotografie dintre cele înscrise la 10 categorii, include un fotograf român pe lista scurtă. Alţi doi fotografi români au fost plasaţi între primii 50 cei mai buni fotografi ai lumii în cele zece categorii ale secţiunii Open.

Fotograful Livia Lazăr propune o imagine uluitoare a valurilor înalte, de furtună, care se prăvălesc peste ţărm la Porthcawl, Marea Britanie. Originară din Tulcea, Livia Lazăr s-a stabilit la Manchester. “Mereu am fost inspirată de câştigătorii concursului Sony World Photography Awards. Este pentru prima oară când particip la competiţie. Selecţia în categoria ‘Landscape and Nature’ îmi conferă mai multă încredere în instinctul meu creator”, a declarat Livia Lazăr după ce a aflat că lucrarea sa a fost inclusă pe lista scurtă a secţiunii Open.

Juriul Sony World Photography Awards a menţionat şi fotografiile altor doi fotografi români, Alexandra Ungureanu şi Cristina Gârleşteanu Ţintă, care s-au înscris la secţiunea Open a competiţiei, incluzându-le printre cele mai bune 50 de fotografii intrate în concurs.