Întrevedere între ministrul Muncii şi ambasadorului statului Israel

0
51

27022017Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, s-a întâlnit ieri, 27 februarie, cu Excelenţa Sa Tamar Samash, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Statului Israel în România.

Excelenţa Sa Tamar Samash a reiterat buna colaborare cu MMJS, cu precădere în domeniul ocupării forţei de muncă, în baza protocolului încheiat cu Ministerul Afacerilor Interne din Statul Israel.

În domeniul justiţiei sociale, Excelenţa Sa Tamar Samash a remarcat în mod pozitiv evenimentul organizat de Ambasada Statului Israel şi Agenţia Naţională pentru Egalitate de Șanse (decembrie 2016), cu participarea unui expert israelian în domeniul combaterii violenţei domestice şi protecţiei drepturilor copilului, precum şi cursul organizat la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii Bucureşti, pe aceleaşi teme.

De asemenea, a fost menţionată intenţia de organizare în mai 2017, la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, a unui eveniment de prezentare a documentarului Brave Miss World, centrat pe experienţa personală a candidatei israeliene la acest concurs internaţional.

În ceea ce priveşte CSR (Corporate Social Responsibility – Responsabilitatea Corporaţiilor în domeniul Social), se doreşte organizarea unui seminar la Bucureşti, la care să participe atât firme româneşti cât şi israeliene, propunându-se al doilea semestru al anului 2017.

A fost reiterată deschiderea reciprocă în vederea unei mai bune colaborări în toate domeniile de activitate ale MMSJ.