Elevi ai Școlii de Agenţi de Poliţie ,,Vasile Lascăr” Câmpina în practică la IPJ Dolj

0
613

De ieri și până pe 15 mai a.c., 13 elevi de la Şcoala de Agenţi de Poliţie ,,Vasile Lascăr” Câmpina, seria 2013-2015, sunt în practică la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj. Cei nouă băieţi şi trei fete îşi vor desfăşura stagiul de practică la structurile de ordine publică din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, secţiilor de poliţie rurale şi urbane precum şi la Posturile de Poliţie comunală.

Ieri dimineaţă, elevii au fost primiţi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, unde a avut loc instruirea lor cu privire la activităţile pe care urmează să le desfăşoare şi conduita pe care trebuie să o adopte pe parcursul stagiului de practică. Fiecare elev a fost repartizat unui tutore profesional, un poliţist cu vastă experienţă profesională, care are rolul de a supraveghea şi îndruma viitorul poliţist în această perioadă astfel încât la finalul stagiului elevul să dobândească deprinderi practice specifice muncii poliţieneşti, pe care să le îmbine cu cunoştinţele teoretice, asimilate în timpul orelor de curs.

Cei 13 de elevi îi urmează în practică pe colegii lor, studenţi în cadrul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza Bucureşti, care ieri au încheiat perioada de pregătire la Inspectoratul de Poliţe Judeţean Dolj, unde au petrecut aproximativ o lună lucrând cot la cot cu ofițerii doljeni, fie că a fost vorba despre cei de la investigarea fraudelor, fie de ordine publică sau investigații criminale.

Reprezentanții IPJ Dolj le-au urat succes în activitatea din următoarea perioadă şi i-au anunțat că îi așteaptăprintre ei la terminarea cursurilor Şcolii de Agenţi de Poliţie ,,Vasile Lascăr” Câmpina.